Op stap met de bus

Op stap met de bus

Uitjes december 2021/januari 2022

Kijk voor informatie over aanmelden, betaling, wachtlijst, coronaregels etc. onderaan deze pagina.

Museum Kranenburg Roaring Twenties

Uitzinnige dansfeesten, vrouwen in mannenkostuums, Josephine Baker en Bauhaus: het zijn beelden uit de jaren 1920 of roaring twenties. Maar ook: de opkomst van het fascisme, de puinhopen van een oorlog en een wereldwijde pandemie – de Spaanse griep. Door de ogen van zo’n 60 toonaangevende hedendaagse en historische kunstenaars, vormgevers en modeontwerpers kijken we naar een wereld die razendsnel verandert onder invloed van technologische vooruitgang, sociaal-maatschappelijk engagement, en een nieuwe kijk op gender.

Datum: Zondag 19 december
Tijd: Ophalen tussen 10.00 en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
Kosten:
€28,-. Toegang €15,-. Museumkaart gratis

Catharijneconvent Utrecht Maria Magdalena

De tentoonstelling laat een indrukwekkende variatie aan historische, moderne en eigentijdse werken zien.

Al die verschillende perspectieven op Maria Magdalena hebben hun plek gevonden in de verbeelding van deze mysterieuze Bijbelse vrouw zoals het Catharijneconvent laat zien.

 


Datum
: Dinsdagmiddag 28 december
Tijd: Ophalen tussen 12.00 en 13.00 uur en ca. 18.00 uur thuis  

Depot Boijmans Van Beuningen Rotterdam

Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Het depot heeft een schitterend exterieur en een spectaculair interieur. Te zien zijn meer dan 151.000 verzamelde kunstwerken en hoe het beheer en onderhoud van een collectie wordt uitgevoerd.

Met de lift naar de zesde verdieping is een bijzondere ervaring. Het uitzicht op het dakterras met een hoogte van 35 meter over Rotterdam is fenomenaal.

Datum: Woensdag 29 december en dinsdag 4 januari
Tijd:
Ophalen tussen 10.00 en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
Kosten:
€28,-. Toegang €20,-. Museumkaart gratis

Rijksmuseum Twenthe Artemisia

Artemisia Gentileschi was een van de bekendste, meest belangrijke kunstenaars van de Italiaanse barokschilderkunst uit de zeventiende eeuw. Als vrouw manifesteerde zij zich in een mannenwereld, zonder zich te conformeren. Daarom wordt zij in latere tijden een symbool van de strijd tegen het patriarchaat.

Na onder meer Rome, New York, Milaan en, recentelijk, in Londen wordt nu voor het eerst ook in Nederland het werk van haar centraal gesteld.

Datum: Donderdag 30 december en woensdag 12 januari
Tijd:
Ophalen tussen 9.00 en 10.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
Kosten:
€37,-. Toegang €15,-. Museumkaart gratis

Drents museum Frida Kahlo

De Mexicaanse Frida Kahlo is zonder twijfel een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars ter wereld. Haar indrukwekkende kunstwerken, opvallende verschijning, roerige leven en bijzondere levensstijl doen Kahlo uitgroeien tot een wereldwijd icoon én cultfiguur. In de tentoonstelling 'Viva la Frida worden twee collecties uit Mexico voor het eerst samen getoond. Naast de fameuze collectie schilderijen en tekeningen zijn ook haar persoonlijke bezittingen zoals kleding, beschilderde korsetten, sieraden en foto’s te zien.

Datum: Maandag 3 januari 2022
Tijd: Ophalen tussen 9.00 en 10.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
Kosten: €44,-. Toegang: €25,-. Museumkaart 10,-
 

Flower Art Museum Aalsmeer Floribunda

Kunstfotograaf Dennis A-Tjak is bekend van zijn indringende serie foto’s van de Indonesische flora in beeld die in de 17e en 18e eeuw door de VOC in Nederland werd geïmporteerd. Ook van oude tulpenrassen. Zelfs in verwelkte toestand weet hij hun schoonheid te ontdekken.
Zijn aandacht voor licht en lichtval is vergelijkbaar met de schilderijen van de grote Hollandse meesters.

In de tentoonstelling Floribunda komen de hoogtepunten uit zijn werk samen.

Datum: Woensdagmiddag 5 en vrijdagmiddag 7 januari
Tijd:
Ophalen tussen 12.00 en 13.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
Kosten:
€16,-. Toegang €7,50. Museumkaart €3,

Museum Paul Tetar van Elven en Therese Schwartze

Het woonhuis van Paul Tetar van Elven (1823-1896), kunstschilder, leraar tekenen en hartstochtelijk verzamelaar van kunst, antiek, Delfts aardewerk en Oosters porselein is als museum is ingericht. Nu met een tentoonstelling van Therese Schwartze een gevierd portrettiste van vooral de rijke Amsterdamse burgerij en van het Koninklijk Huis. Eén van haar zelfportretten bevindt zich in de Uffizi in Florence.

Datum: Donderdag 13 januari
Tijd:
Ophalen tussen 10.00 en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
Kosten:
€29,-. Toegang €7,50. Museumkaart gratis  

Kunstmuseum Den Haag Paula Rego

Kunstmuseum Den Haag toont in samenwerking met Tate de grootste overzichtstentoonstelling van Paula Rego (1935) tot nu toe, met meer dan zeventig collages, schilderijen, etsen en tekeningen. Machtsverhoudingen, seksualiteit en mythologie lopen als een rode draad door haar oeuvre.
Rego is vooral bekend in haar geboorteland Portugal en Engeland waar ze zich later vestigt en waar ze als een van de grootste sterren van de hedendaagse schilderkunst wordt gezien.

Datum: Zondag 16 januari en woensdag 9 februari
Tijd:
Ophalen tussen 10.00 en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
Kosten:
€26,-. Toegang €16,-. Museumkaart gratis

Katwijks Museum Cornelis De Koning

Via een mooie route rijden we naar Katwijk aan Zee waar we eerst gaan lunchen aan het strand. Daarna bezoeken we het Katwijks Museum met de tentoonstelling van autodidact Cornelis de Koning ‘De complexiteit van de eenvoud’. Hij schildert op zo’n indringende manier dat gewone, alledaagse voorwerpen een eigen leven gaan leiden. Zijn stillevens op paneel en op doek, met vaak alledaagse voorwerpen, zijn een ode aan de schoonheid van het licht.

Datum: Dinsdag 18 en woensdag 26 januari
Tijd:
Ophalen tussen 10.00 en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
Kosten:
€26,-. Toegang €6,50. Museumkaart gratis

Panorama Mesdag

Naast het bekende Panorama Mesdag is er nu een tentoonstelling van Mesdag en de natuur die voor hem vooral de zee betekende. Zijn geschilderde zeegezichten leverden hem grote roem op. Ook is er een serie monumentale fotos van Sieb Swart geïnspireerd door de leegte en ruimte die hij ervaarde langs de kusten van de Noordzee, de Wadden en de voormalige Zuiderzee. Vooraf lunchen we bij de haven van Scheveningen.

Datum: Zondag 23 januari en dinsdag 1 februari
Tijd:
Ophalen tussen 10.00 en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
Kosten:
€26,-. Toegang €15,-. Museumkaart gratis

Keizer Domaniatus Museum Oudheden Leiden

In de tentoonstelling Keizer Domitianus – god op aarde zien we een keur aan topstukken uit de eerste eeuw na Christus, de hoogtijdagen van het Romeinse rijk met honderden objecten uit internationale topmusea, waaronder het J. Paul Getty Museum, MOMA, Louvre, British Museum en de Vaticaanse Musea. Deze tentoonstelling gaat over het turbulente leven van de keizer, zijn keizerin en zijn illustere voorgangers.

Datum: Maandag 24 januari en donderdag 3 februari
Tijd:
Ophalen tussen 10.00 en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
Kosten:
€24,-. Toegang €12,50,-. Museumkaart gratis

Rondrit Lek en Lingeroute

De Lek en Lingeroute voert door oer-Hollands polderlandschap met kerktorens, boerderijen, boomgaarden, knotwilgen, molens en uiterwaarden. Naast de brede en bochtige Lek rijden we ook langs smallere riviertjes zoals de Giessen en de Linge en door historische stadjes vol monumentale panden zoals Vianen, Ameide en het vestingstadje Nieuwpoort waar we stoppen voor de lunch en de koffie.

Datum: Dinsdag 25 en vrijdag 28 januari
Tijd:
Ophalen tussen 10.00 en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
Kosten:
€25,-  

Goede Rede Concert Almere

Pianist Felix Justin en sopraan Charlotte Houberg geven een middagconcert met opera-aria’s en diverse andere liederen, afgewisseld met piano solo.

Het programma volgt de jaargetijden Lente, Zomer, Herfst en Winter met werk van Brahms, Puccini, Fauré, Strauss, Liszt, Mozart en meer.


Datum:
Donderdag 27 januari
Tijd:
Ophalen tussen 12.00 en 13.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
Kosten:
€29,-, inclusief toegang en consumptie

Hermitage Russische avant-garde – Revolutie in de kunst

De expositie Russische avant-garde – Revolutie in de kunst gaat over de Russische avant-gardekunst vanaf de turbulente tijd rond de revolutie van 1917, tot de vijftiger jaren. De bekendste kunstenaars uit deze periode Kazimir Malevitsj en Wassily Kandinsky zorgden voor radicale vernieuwingen in de schilderkunst. Zij ontwierpen ook interieurs en theaterdecors, gebruiksvoorwerpen en boeken. Zo’n vijfhonderd werken op canvas, papier, textiel en vooral porselein zijn te zien.

Datum: vanaf Woensdagmiddag 2 en vrijdagmiddag 4 februari
Tijd:
Ophalen tussen 12.00 en 13.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
Kosten:
€15,-. Toegang €20,-. Museumkaart gratis

Museum More Nové Realismy

Te zien is een groot overzicht van de figuratieve kunst uit het Tsjecho-Slowakije van 1918 tot 1945. Een selectie met meer dan 70 werken van ruim 45 kunstenaars biedt een verrassende blik op het nieuwe realisme zoals dat tot bloei kwam in een turbulente regio, vol verschillende culturele bevolkingsgroepen en verschuivende politieke krachten door middel van portretten, landschappen, stillevens en sculpturen.

Datum: Dinsdag 8 en donderdag 17 februari
Tijd:
Ophalen tussen 10.00 en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
Kosten:
€26,-. Toegang €20,-. Museumkaart €3,-

Aanmelden & annuleren

 • Aanmelden op werkdagen tussen 9.30 -12.00 uur bij het kantoor van de Senverbus, tel 035-2400270, graag voor 7 januari.
 • Consumpties zijn voor eigen rekening, tenzij anders aangegeven.
 • Bij de aanmelding moet u aangeven of u:
  - een rollator meeneemt
  - bij Museumbezoek of u beschikt over een Museumkaart of andere kortingkaart
  - beschikt over de Corona QR-code
 • U mag ook zelf aangeven waar u graag naar toe zou willen.  

Doelgroep

De uitjes met de Senverbus zijn bedoeld voor mensen van 55 jaar en
ouder die er de voorkeur aan geven dit samen met een klein gezelschap te doen of deze uitjes niet meer zelfstandig kunnen doen.


 

Wachtlijst

 • Bij de aanmelding hoort u of u direct geplaatst wordt of dat u op de wachtlijst wordt gezet.
 • Bij teveel aanmeldingen wordt het uitje indien mogelijk herhaald op een andere dag. Zodra nieuwe data bekend zijn wordt gevraagd of u dan mee kunt.
 • U kunt ook zelf aangeven op welke dagen u het beste mee kunt.  

Betaling

 • De uitjes betaalt u door middel van een pinpas tijdens het uitje.
 • Consumpties zijn voor eigen rekening, tenzij anders aangegeven.
 • Indien u annuleert en wij geen nieuwe deelnemers kunnen vinden dient u de kosten gewoon te betalen.  

Ophaalplek

 • Mensen die in Hilversum wonen worden thuis opgehaald met uitzondering
  van de Hilversumse Meent.
 • Mensen die buiten Hilversum of in de Hilversumse Meent wonen kunnen ook mee met de bus maar worden gevraagd naar de bibliotheek te komen of een andere goed bereikbare opstapplaats in Hilversum.

Coronaregels

 • Voor de uitjes met de bus zullen wij een coronacheck uitvoeren door middel van de QR-code van de Rijksoverheid. Indien dat een probleem voor u vormt dan zoeken wij daar samen een oplossing voor.
 • Bij verkoudheidsklachten, koorts, benauwdheid of reuk –en/of smaakverlies blijft u thuis. Ook als één van uw huisgenoten deze klachten heeft
 • U houdt waar mogelijk onderling een afstand van 1,5 meter
 • Was regelmatig uw handen
 • In onze bus draagt u net als in het openbaar vervoer een mondkapje dat u zelf meeneemt
 • U stapt zelfstandig in en uit en maakt zelf de gordel vast en los.
 • De bus beschikt over een ventilatiesysteem met de buitenlucht dat altijd open staat als de bus rijdt