Op stap met de bus

Op stap met de bus

Uitjes november/december 2021

Kijk voor informatie over aanmelden, betaling, wachtlijst, coronaregels etc. onderaan deze pagina.

Liedjes Sonneveld

In het Herman van Veen Art Center van landgoed De Paltz in Soesterberg zingt zangeres en actrice Saskia Egtberts Bruins liedjes uit het repertoire van de door velen geliefde Nederlandse zanger Wim Sonneveld.

Zij wordt begeleid door pianist Bouwe Bruins.


Datum:
Zondag 7 november
Tijd: Ophalen tussen 13.00 en 14.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
Kosten: €15,-, inclusief toegang

Beverbus Almere

Ontdek het Almeerderhout vanuit de Beverbus. De gids van Staatsbosbeheer zal ons alles vertellen over dit jonge natuurgebied in Flevoland. Met een beetje geluk zien we onderweg misschien wel een ree, vos, bever of buizerd of andere bewoner van deze stadsbossen.

Warm aankleden en geen felle kleuren dragen. Om alles goed te zien heeft de Beverbus open zijkanten.

Datum: Zaterdagmiddag 6 en zondagmiddag 14 november
Tijd:
Ophalen tussen 10.30 en 11.30 uur en ca. 17.30 uur thuis
Kosten:
€22,- , inclusief Beverbus

Royal Delft + Rondvaart

Royal Delft Museum of ‘De Porseleyne fles’is het thuis van Delfts Blauw en ander Delfts aardewerk dat al sinds 1653 en ook nu nog steeds met de hand wordt gemaakt zoals we kunnen zien. Het museum huisvest sinds 1887 de collectie Delfts aardewerk van Koning Willem II. Ook is er werk te zien van Borek Sipek en Dick Bruna.
Na afloop maken we een rondvaart door de stad.

Datum: data binnenkort bekend
Tijd: Ophalen tussen 10.00 en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
Kosten: €37,-, inclusief rondvaart. Toegang €14,-. Museumkaart gratis

Dordrechts museum Aelbert Cuyp

Deze tentoonstelling belicht de impact van Aelbert Cuyp op de Britse landschapschilderkunst.
Het museum toont bijna 30 van Cuyps belangrijkste schilderijen, onder meer uit Amerika en Engeland met twee stukken van de Koningin, en daarnaast uitgebreid werk van Britse schilders die zich door Cuyp lieten inspireren.
Met meer dan 30 werken van beroemde kunstenaars zoals Thomas Gainsborough, John Constable, J.M.W. Turner en anderen.

Datum:
Dinsdag 9 november
Tijd: Ophalen tussen 10.00 en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
Kosten: €25,-. Toegang €15,-. Museumkaart gratis

Fries museum Icons

Dankzij een grote renovatie van het Engelse museum is de uitmuntende collectie portretten van de National Portrait Gallery van Londen tijdelijk te zien in Leeuwarden. Deze meer dan 100 meesterwerken zijn van buitengewone kunstenaars zoals Peter Paul Rubens en Anthony van Dyck maar ook Andy Warhol en Marlene Dumas. Onder de geportretteerden zijn wereldberoemde iconen, van Koningin Elizabeth I en William Shakespeare tot Audrey Hepburn.

Datum:
Vrijdag 5 november
Tijd: Ophalen tussen 9.00 en 10.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
Kosten: €38,-. Toegang €15,-. Museumkaart gratis

Museum Volkenkunde Azteken

De Azteken gelden als de meest iconische beschavingen uit de wereldgeschiedenis. Precies 500 jaar geleden kwam er een eind aan het grote Azteekse rijk door een handvol Spanjaarden en hun inheemse bondgenoten. Te zien zijn indrukwekkende voorwerpen zoals stenen beelden, verfijnde sieraden en tekeningen uit codices, verlevendigd met bijzondere verhalen en actuele inzichten. Uniek vanwege de internationale bruiklenen en topstukken die deels voor het eerst buiten Mexico te bewonderen zijn.

Datum: Donderdag 11 november en dinsdag 7 december
Tijd:
Ophalen tussen 10.00 en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
Kosten:
€25,-. Toegang €15,-. Museumkaart gratis  

Muziekgebouw IJ

De lunchconcerten duren een uur en zijn een prachtige kans om kennis te maken met Muziekgebouw IJ, groot jong talent en fantastische muziek. Het programma wordt kort voor de uitvoering op de website geplaatst. Vooraf drinken we koffie, na afloop gaan we met elkaar lunchen en rijden via een mooie route weer naar huis. Voor deze lunchconcerten geldt nu een toegangsprijs die verwerkt is in de prijs van het uitje.

Datum:  donderdag 2 december en 23 december
Tijd: Ophalen tussen 10.00 en 11.00 uur en ca. 17.00 uur thuis
Kosten
: €27,-  

Ladys Day Boskoop

We worden door modebedrijf Klooster ontvangen met koffie en gebak. Daarna wordt er een eigentijdse modeshow gepresenteerd met muziek en accessoires, gevolgd door een lunch met belegde broodjes. Na de lunch kunt u een kijkje nemen in de winkel en eventueel iets kopen en meedoen aan de gratis bingo met leuke prijsjes. Tot slot is er een feestelijke afsluiting met een advocaatje met slagroom.

Datum: maandag 29 november
Tijd: Ophalen tussen 8.30 en 9.30 uur en ca. 17.30 uur thuis
Kosten: €25,- inclusief

Rondvaart Utrecht

We maken een rondvaart van anderhalf uur door de grachten van de oude binnenstad van Utrecht. Langs mooi geveltjes, groene singels, werven en werfkelders, middeleeuwse wasplaatsen, Utrechtse musea en de statige Domtoren. Deze keer vaart de boot ook door de nieuwe Catharijnesingel. Om mee te kunnen varen moet u goed ter been zijn omdat de boot start bij de werfkelders waarvoor u een trap met 20 treden af moet dalen. Wel zijn er leuningen aan beide kanten om u vast te houden.

Datum: Vrijdagmiddag 12, dinsdagmiddag 16 en woensdagmiddag 24 november
Tijd:
Ophalen tussen 12.30 en 13.30 uur en ca. 18.00 uur thuis
Kosten:
€36,-

Teylers museum Vogelpracht

Te zien zijn de mooiste vogelafbeeldingen uit de collectie van Teylers Museum, uit publicaties van Buffon, Gould, Catesby, Le Vaillant en Nozeman, maar ook kleurrijke tekeningen van Schouman en Van Trigt. Opgezette vogels van Naturalis maken de vogelpracht compleet, samen met nieuw werk geïnspireerd door de iconische flamingo uit The Birds of America.

Na afloop maken we nog een rondrit met de bus langs het strand en gaan iets drinken bij Parnassia.

Datum: data binnenkort bekend
Tijd:
Ophalen tussen 12.00 en 13.00 uur en ca. 18.00 uur thuis Kosten: €20,-. Toegang €14,50. Museumkaart gratis  

Naturalis en rondvaart Leiden

Het nieuwe Naturalis is een combinatie van zien, doen en beleven. In de indrukwekkende museumzalen ontdek je meer over het vroegste leven op aarde, Nederland in de ijstijd en de oerkrachten van onze aarde. Het museum heeft negen nieuwe tentoonstellingszalen, met thema's als leven, de dood, de ijstijd, de verleiding en de dinotijd. In de zaal over de dinotijd is het 66 miljoen jaar oude skelet van de tyrannosaurus rex met de naam Trix te zien. Na afloop maken we een mooie rondvaart door Leiden.

Datum: Maandag 15 november en dinsdag 14 december
Tijd:
Ophalen tussen 9.00 en 10.00 uur en ca. 17.30 uur thuis
Kosten:
€40,-. Toegang: €16,-. Met Museumkaart gratis  

Marius van Dokkum Museum Harderwijk

Het Marius van Dokkum museum bevindt zich in een van de mooiste panden van Harderwijk, de voormalige Snijkamer van de Universiteit van Harderwijk. Veel van Van Dokkums schilderijen bevatten milde maatschappijkritiek zonder cynisme. Hij creëert verhalen, vrolijke taferelen en neemt ons met een knipoog mee naar de realiteit die hij zo graag op de hak neemt en daarmee het publiek een (lach)spiegel voorhoudt. Vooraf gaan we lunchen in het restaurant van het Palingmuseum in Harderwijk.

Datum: Woensdag 17 en dinsdag 23 november
Tijd: Ophalen tussen 10.30 en 11.30 uur en ca. 17.30 uur thuis
Kosten: €22,-. Toegang: €10,-. Museumkaart gratis  

Museum Kasteel Ruurlo en Rondrit

Het monumentale museum in kasteel Ruurlo heeft met circa 45 werken de grootste collectie werk van Carel Willink, de grootmeester van het neorealisme. Vanaf zijn dertigste groeide zijn reputatie als weergaloos schilder van monumentale, architectonische decors en onheilspellende luchtlandschappen.
Te zien zijn ook enkele jurken van Mathilde gemaakt door modeontwerpster Fong Leng. Na afloop maken we nog een korte rondrit in de bosrijke omgeving.

Datum: Donderdag 18 en dinsdag 30 november
Tijd: Ophalen tussen 9.00 en 10.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
Kosten: €33,-. Toegangsprijs: €13,50. Museumkaart gratis.
 

Rondrit Veluwe met pannenkoeken Boshuis Drie

We maken een mooie rondrit naar de bosrijke omgeving van de Veluwe in de buurt van Ermelo waarbij we zoveel mogelijk de snelweg mijden.
In de buurt van Ermelo gaan we een pannenkoek of iets anders eten bij het idyllisch gelegen Boshuis in Drie in de buurt van het dansende bomenbos.

Datum: Vrijdag 19 en donderdag 25 november
Tijd: Ophalen tussen 10.30 en 11.30 uur en ca. 16.30 uur thuis
Kosten: €25,-
 

Domkerk Zaterdagmiddagmuziek

Aan het eind van het jaar gaan we weer naar een aantal zaterdagmiddagconcerten in de Domkerk van Utrecht. De muziek wordt uitgevoerd o.l.v. Domcantor Remco de Graas en Domorganist Jan Hage. We rijden er via een mooie route naartoe en drinken vooraf koffie of thee in het Domcafé.

Datum:

 • 20 november: Solistenensemble Cantores Martini Sweelinck en Obrecht
 • 18 december: Domcantorij Kerstliederen

Tijd: Ophalen tussen 12.30 en 13.30 uur en ca. 18.00 uur thuis
Kosten:
€16,-. Toegang: collecte na afloop.

Drents museum Frida Kahlo

De Mexicaanse Frida Kahlo is zonder twijfel een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars ter wereld. Haar indrukwekkende kunstwerken, opvallende verschijning, roerige leven en bijzondere levensstijl doen Kahlo uitgroeien tot een wereldwijd icoon én cultfiguur. In de tentoonstelling 'Viva la Frida worden twee collecties uit Mexico voor het eerst samen getoond. Naast de fameuze collectie schilderijen en tekeningen zijn ook haar persoonlijke bezittingen zoals kleding, beschilderde korsetten, sieraden en foto’s te zien.

Datum: Maandag 22 november en donderdag 9 december
Tijd: Ophalen tussen 9.00 en 10.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
Kosten: €44,-. Toegang: €25,-. Museumkaart 10,-
 

Maarten Koningsberger & The Atlantic Trio

Bariton Maarten Koningsberger en The Atlantic Trio nemen ons mee in een unieke versie van Schuberts liederen zoals Nacht und Träume, Ständchen, Der Wanderer en meer. Ze klinken vertrouwd, maar toch ook spannend en nieuw. Het concert vindt plaats in de Kunstlinie Almere.

Datum: Zondagmiddag 28 november
Tijd: Ophalen tussen 12.00 en 13.00 uur en ca. 17.30 uur thuis
Kosten: €38,-, inclusief toegang concert
 

Aanmelden

 • Aanmelden op werkdagen tussen 9.30 -12.00 uur bij het kantoor van de Senverbus, tel 035-2400270.
 • Consumpties zijn voor eigen rekening, tenzij anders aangegeven.
 • Bij de aanmelding moet u aangeven of u
  - een rollator meeneemt
  - beschikt over de QR-code voor de coronacheck
  - bij Museumbezoek of u beschikt over een Museumkaart of andere kortingkaart.
 • U mag ook zelf aangeven waar u graag naar toe zou willen.  

Doelgroep

De uitjes met de Senverbus zijn bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder die er de voorkeur aan geven dit samen met een klein gezelschap te doen of deze uitjes niet meer zelfstandig kunnen doen.  

Wachtlijst

 • Bij de aanmelding hoort u of u direct geplaatst wordt of dat u op de wachtlijst wordt gezet.
 • Bij teveel aanmeldingen wordt het uitje indien mogelijk herhaald op een andere dag. Zodra nieuwe data bekend zijn wordt gevraagd of u dan mee kunt.
 • U kunt ook zelf aangeven op welke dagen u het beste mee kunt.  

Betaling

 • De kosten van het uitje betaalt u per pin in de bus.
 • Indien u annuleert en wij geen nieuwe deelnemers kunnen vinden dient u de kosten gewoon te betalen.  

Ophaalplek

 • Mensen die in Hilversum wonen worden thuis opgehaald met uitzondering
  van de Hilversumse Meent.
 • Mensen die buiten Hilversum of in de Hilversumse Meent wonen kunnen ook mee met de bus maar worden gevraagd naar de bibliotheek te komen of een andere goed bereikbare opstapplaats in Hilversum.

Coronaregels

 • Voor de uitjes met de bus zullen wij een coronacheck uitvoeren door middel van de QR-code van de Rijksoverheid. Indien dat een probleem voor u vormt dan zoeken wij daar samen een oplossing voor.
 • Bij verkoudheidsklachten, koorts, benauwdheid of reuk –en/of smaakverlies blijft u thuis. Ook als één van uw huisgenoten deze klachten heeft
 • U houdt waar mogelijk onderling een afstand van 1,5 meter
 • Was regelmatig uw handen
 • In onze bus draagt u net als in het openbaar vervoer een mondkapje dat u zelf meeneemt
 • U stapt zelfstandig in en uit en maakt zelf de gordel vast en los.
 • De bus beschikt over een ventilatiesysteem met de buitenlucht dat altijd open staat als de bus rijdt