Leesclubs

Is een leesclub iets voor jou? Jezelf helemaal verliezen in een boek is heerlijk. Maar met een leesclub lezen is misschien nog leuker.

Is een leesclub iets voor jou?

Jezelf helemaal verliezen in een boek is heerlijk. Maar met een leesclub lezen is misschien nog leuker. Je kunt je interesse in boeken en schrijvers delen met anderen. Deelnemers aan een leesclub zijn enthousiaste lezers die regelmatig bij elkaar komen om gezamenlijk een boek te bespreken.
Op deze pagina lees je meer over leesclubs, het bestellen van titels en ontdek je tips voor jouw leesclub. Veel leesplezier!

Samen lezen is leuker
De bibliotheek ondersteunt leesclubs door van één boek zeven exemplaren te leveren via de leesclubservice. Op deze manier kunnen meer mensen tegelijk hetzelfde boek lezen en kun je dit gezamenlijk bespreken. De beschikbare boeken staan, met een korte beschrijving, vermeld op de website voor leesclubs. Via deze website kun je gemakkelijk titels selecteren, reserveren en laten bezorgen bij jouw bibliotheek.

Ga naar website leesclubs

Hoe werkt het?

Zie hierbij een stappenplan voor het aanmelden van je leesclub en het reserveren van titels op de website voor leesclubs.

1. Om gebruik te kunnen maken van de diensten voor leesclubs, moet minstens 1 van de leesclubleden lid zijn bij bibliotheek Hilversum. Pas daarna kun je titels reserveren op de website voor leesclubs.
2. Ga naar de website www.mijnleesclub.nl. De eerste keer dat jouw leesclub de website bezoekt, maak je een profiel aan. Eén profiel per leesclub is voldoende. Bestaande leesclubs kunnen inloggen op de website en vervolgens titels bekijken en reserveren.
3. Klik rechtsboven op de profielknop en vervolgens op ‘aanmelden’ en vul het inschrijfformulier voor nieuwe leesclubs in.
4. De bibliotheek checkt het formulier en bevestigt dat je een bij hen bekende leesclub bent.
5. Je account wordt geactiveerd, en jij ontvangt een bevestiging met login per mail.
6. Vanaf nu kun je boeken selecteren en reserveren. Je kunt ook zien welke titels er beschikbaar zijn in jouw regio en je kunt filteren op titel, auteur of thema. Per boek kun je zien wanneer deze beschikbaar is (met de standaard leentermijn van 6 weken).
7. Je krijgt een melding als de gereserveerde titel(s) klaarliggen bij jouw bibliotheek. Je hebt dan zes weken de tijd om het boek te lezen en te bespreken met jouw leesclub.
8. Lever de boeken weer op tijd in bij jouw bibliotheek. Zo ontvangt de volgende leesclub het boek ook weer op tijd.

Kosten deelname leesclub
Meer informatie over kosten en voorwaarden: 035-6212942, vraag naar Sjoukje Jukkema.


Tips voor leesclubs
Hoe zet ik een leesclub op [PDF]
Om een leesclub leuk en levendig te houden [PDF]