TALEN

Op reis talencursussen

Heeft u al een leuke reis geboekt bij het reisbureau? Dan is de volgende stap u in te schrijven voor een ‘Op reis talencursus’ bij de Volksuniversiteit. Deze korte, intensieve cursussen duren zeven of acht weken en vinden plaats in het voorjaar. 

Frans

frans

Frans wordt niet alleen in Frankrijk gesproken, maar ook in Canada en diverse afrikaanse landen. 

Portugees

portugees

Portugees is de officiele taal in Portugal, maar ook in Brazilie, Mozambique, Kape Verde en Angola. 

Duits

duits

Het Duits is de officiële taal van Duitsland, Oostenrijk en Liechtenstein en een van de officiële talen van Zwitserland.

Nederlands

Nederlands

Onze nederlandse taalcursussen zijn voor mensen waarvoor nederlands niet hun moederstaal is. 

Russisch

turks 2018

U maakt kennis met de Russische taal en cultuur, het alfabet, het gebruik van Russische namen. 

Spaans

Spaans

Spanje staat op de derde plek van landen waar de Spaanse taal een officiële taal is. In Colombia en in Mexico spreken meer mensen Spaans dan in Spanje

Engels

engels

Engels wordt in meer dan 100 landen gesproken als eerste of tweede taal. Het is de taal van de wetenschap en wereldhandel. 

Italiaans

italiaans

Italiaans is een officiële taal in vier landen, namelijk Italië, Zwitserland, San Marino en Vaticaanstad. 

Nieuw-grieks

Nieuwgrieks of vaak kortweg Grieks is de taal die gesproken wordt in het moderne Griekenland en op Cyprus. 

Turks

turks 2018

Turks is een taal die klinkt als muziek, muziek die u snel zelf kunt maken met de klinkerharmonie. 

Taalcursussen

De Volksuniversiteit biedt een breed pakket taalcursussen aan. U kunt bij ons een heel taaltraject doorlopen of een korte cursus volgen. Zo kunt u bijvoorbeeld de eerste beginselen van een bepaalde taal leren, uw kennis opfrissen of in een andere taal leren converseren. Kortom, de mogelijkheden zijn talrijk en onze docenten doen er alles aan om tijdens de lessen in te spelen op de wensen van de groep cursisten.

Mocht u niet weten welke cursus het beste past bij uw niveau en wensen, dan helpen wij u graag om uw keuze te maken. Dit kan tijdens de open dagen van de Volksuniversiteit, die elk jaar in september plaats vinden.

Sommige cursussen zijn hoger in prijs dan de overige cursussen. Hierdoor is het mogelijk met kleinere groepen van start te gaan. Mochten zich toch acht of meer mensen aanmelden, dan geldt de normale prijs.

Bij de taalcursussen wordt als dit reeds bekend is, aangegeven welk lesmateriaal u nodig heeft. Wij raden u aan de boeken pas aan te schaffen als bekend is dat de cursus doorgaat (circa één week van tevoren).