Tips voor thuis - alle leeftijden

Tips voor thuis

• Online Bibliotheek
    Leden kunnen digitaal doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen van de online Bibliotheek.
    Onlinebibliotheek.nl

• Luisterboeken
    Luisterboeken zijn beschikbaar in de LuisterBieb-app, waar we tijdelijk een extra reeks gratis (!) luisterboeken aan hebben toegevoegd. Iedereen, lid of geen lid, kan gebruik maken van de Luisterbieb.

• Digitale bronnen
    Voor zowel jeugd als volwassenen zijn er tal van interessante digitale bronnen via de openbare bibliotheek beschikbaar.
    Digitale bronnen

• Walk en Talk Online
    Tijdens deze meetings krijg je informatie, inspiratie en praktische tips waar je meteen mee aan de slag kunt. Deelname is kosteloos en vrijblijvend.
    levendesollicitatiegids.nl/walktalk-online

• Gratis trainingen via de Bibliotheek
    Alle inwoners van Nederland kunnen direct aan de slag met online trainingen, waarmee zij hun soft skills en digitale vaardigheden kunnen versterken. De KB en online opleider SkillsTown zijn een samenwerking aangegaan waarin zij 28 trainingen aanbieden.

Oefenen met taal

• Corona in begrijpelijke taal
    Filmpje door Stichting Lezen en Schrijven.

• NT2TaalMenu.
    Wilt u Nederlands leren? Of oefenen voor het inburgeringsexamen? Of voor het Staatsexamen I of II?
    NT2TaalMenu

• Online Taalhuis.
    Video's met oefeningen voor thuis door Biblionet Groningen.
    Online Taalhuis

• DigiTaalhuis Online
    Thuis door de corona-crisis?
    Hier vind je interessante tips om het thuis makkelijker, veiliger en leuker te maken
    DigiTaalhuis Online

De slimme nieuwslezer

De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer. Hij is speciaal gemaakt voor mensen die graag willen leren.

Iedere dag staat het nieuws van vandaag erin. Met uitleg van moeilijke woorden. En oefeningen om beter te leren lezen, begrijpen en schrijven.

De slimme nieuwslezer