Boekenweek: Rebellen & Dwarsdenkers

Boeken Week 2020 7 t/m 15 maart

Rebellen en dwarsdenkers

De 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers.

Het lezen van boeken zet namelijk aan tot nadenken, zodat lezers begrip ontwikkelen voor anderen en minder vasthouden aan vooroordelen.

Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo.

In de literatuur is er ruimte voor al die geluiden.

Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving.

Daarom koesteren we de vrijheid die door schrijvers genomen wordt om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk.

Eigenzinnig en niet te stoppen…

Lezing over Powervrouwen in de beeldende kunst door Brigitte van Mechelen.

Wat is de overeenkomst tussen Louise Bourgeois, Lucie Rie, Marina Abromovic, Maria Lassnig, Marte Roling, Maria van Kesteren en Marjan Teeuwen?  Aan de hand van het werk en leven van deze eigenzinnige beeldend kunstenaars gaan we in op deze vraag.

Datum: Donderdag 12 maart
Tijd: 19.30 - 21.30 uur

Boekenweekgeschenk & Boekenweekessay

De bestseller auteur Annejet van der Zijl specialiseerde zich in literaire geschiedschrijving en portretten. Zij schrijft dit jaar het Boekenweekgeschenk.

Voor schrijver Özcan Akyol was het een jongensdroom het Boekenweekessay te mogen schrijven. Het thema: Rebellen en dwarsdenkers is hem op het lijf geschreven.  

Boeken bij het thema Rebellen & Dwarsdenkers