Informatie en hulp rond Belastingen

Belastinghulp en hulp bij uw financiële administratie bij u in de buurt

Voor 1 mei moet het weer ingevuld zijn: de belastingaangifte. Hoewel de Belastingdienst het probeert zo makkelijk mogelijk te maken, is het niet voor iedereen even eenvoudig om de belastingzaken online te regelen. Bibliotheek Gooi en meer, Bibliotheek Hilversum en Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum bieden daarom ondersteuning. Dit doen wij in opdracht van de Rijksoverheid.

Vorig jaar is er een convenant getekend tussen de Koninklijke Bibliotheek en de Belastingdienst, op verzoek van de overheid. Het convenant gaat over de ondersteuning van burgers bij het digitaal zaken doen met de overheid in het algemeen – en de Belastingdienst in het bijzonder. Naar aanleiding daarvan organiseren wij een aantal lezingen over belastingaangifte.
Vanaf 6 maart tot 27 april kunt u elke maandagmiddag en donderdagmorgen gratis gebruik maken van computers en internet voor het invullen van uw belastingaangifte. Kijk in onze agenda voor de tijden.

Belastinghulp bij u in de buurt

In samenwerking met maatschappelijke dienstverleners in de regio hebben de bibliotheken twee overzichten gemaakt van instellingen bij wie u terecht kunt voor respectievelijk hulp en advies over belastingen en voor hulp en advies bij uw financiële administratie.

In Hilversum zijn in maart en april belastinghulpvrijwilligers van Senver aanwezig om uw vragen te beantwoorden tijdens een inloopspreekuur op maandagmiddagen.  

Digisterker

Voor mensen die willen leren een DigiD aan te vragen en te gebruiken, zijn er cursussen Digisterker, omgaan met de digitale overheid. Bent u geïnteresseerd, meldt u dan bij ons secretariaat (035 – 6212942). Bij voldoende aanmeldingen organiseren wij weer een cursus.

Klik & tik

Wie nog niet veel ervaring met internet heeft en dit onder begeleiding wil leren, kan terecht voor Klik & Tik cursussen.

 

Meer informatie: