Aangifte inkomstenbelasting over het jaar 2020

Belastingspreekuren

Hulp bij vragen rond de aangifte

Mocht u bij het invullen van uw belastingaangifte tegen vragen aanlopen dan zijn er spreekuren in de bibliotheek. U kunt hiervoor een afspraak maken via 035-6212942.

Kom alleen als u geen klachten heeft die op corona kunnen wijzen! Het dragen van een mondkapje is verplicht.

Vrijwilligers van Senver belastinghulp zijn dan aanwezig om eenvoudige vragen van particulieren over de belastingaangifte of toeslagen te beantwoorden. (Aangifte van bedrijven, zzp-ers e.d. vallen hier dus buiten). Mogelijk kunnen zij ook de aangifte voor u invullen.

De hulp wordt gegeven aan particulieren met een jaarinkomen tot € 35.000 voor alleenstaanden en € 55.000 voor echtparen/samenwonenden.

Per aangifte wordt een tarief van 10,- per persoon berekend, ter plekke contant te voldoen.

Bij een eenvoudige vraag of doorverwijzing wordt geen bijdrage berekend. Dit ter beoordeling van de belastinghulp.

Wanneer?

De spreekuren met belastinghulpvrijwilligers zijn op:

  • Maandag 15 maart 15.00 – 16.00 uur
  • Maandag 22 maart 15.00 – 16.00 uur
  • Maandag 29 maart 15.00 – 16.00 uur
  • Maandag 12 april 15.00 – 16.00 uur
  • Maandag 19 april 15.00 – 16.00 uur
  • Maandag 26 april 15.00 – 16.00 uur

De belastinghulp van Seniorenvereniging Hilversum helpt u bij uw aangifte Inkomstenbelasting 2020 op basis van gegevens die u zelf verstrekt. U blijft zelf verantwoordelijk voor de gegevens die u verstrekt en die in de aangifte worden opgenomen. De belastinghulp van Senver of de bibliotheek kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Kijk op de checklist welke gegevens u nodig heeft om de aangifte in te kunnen vullen.

Gratis online webinar

In dit webinar geeft Carina Stassen uitleg over het online invullen van de belastingaangifte. Het webinar start met algemene informatie over aangifte Inkomsten Belasting. Daarna wordt stap voor stap het online aangifteformulier doorgelopen.

Bij ieder onderdeel geeft Carina informatie. Onder andere worden de eigen woning en persoonlijke aftrekposten, zoals zorgkosten en giften behandeld.

Het gaat om eenvoudige situaties. Vragen rondom bijzondere situaties als echtscheiding, overlijden of een woning in aanbouw worden niet behandeld.