In het kader van de privacy

In het kader van de privacy......

........hebben we de reseerveringsbon aangepast.
Omdat de reserveringen in een publiek toegankelijke kast klaarstaan is het ongewenst om de naam en/of het pasnummer op de bon te printen. Bij de nieuwe bon staan alleen de eerste drie letters van de achternaam en de eerste voorletter er op. Alleen de laatste 5 cijfers van het pasnummer worden getoond.

…….. kunt u al uw vragen of verzoeken mailen naar onze Functionaris Gegevensbescherming: fg@bibliotheekhilversum.nl.
U krijgt binnen 5 werkdagen antwoord.
 

…….. een veilige kopie met KopieID app
Met de KopieID app maakt u met uw smartphone een veilige kopie van uw identiteitsbewijs (ID-bewijs). Met de KopieID app kunt u in de kopie de identiteitsgegevens doorstrepen die bijvoorbeeld hotels of autoverhuur niet nodig hebben. Ook zet u met de app een watermerk in de kopie met daarin het doel en de datum van de kopie. Komt de kopie dan ooit in handen van fraudeurs terecht, bijvoorbeeld door een hack? Dan is het dankzij de KopieID app moeilijker om ermee te frauderen.
U kunt de KopieID app downloaden in de Apple App Store, Google Play Store of Windows Phone.

.........Is aanmelden in Mijn menu of in de App met een pincode niet meer mogelijk. Uw gegevens zijn op deze manier niet voldoende beveiligd. U dient vanaf dit moment een wachtwoord aan te maken, dit geldt ook voor kinderen.
Ga daarvoor naar Mijn bibliotheek, log nog één keer in met de pincode en kies in het menu de optie Wachtwoord instellen. Gebruik in de App het menu linksboven, Mijn gegevens en dan Inloggegevens.