Expositie De late Rembrandt

Bezoek expositie de late Rembrandt in bibliotheek Hilversum tot en met 7 augustus.

Tien schilders, amateur en professioneel, uit Hilversum en omgeving exposeren in het leescafe rond Rembrandt.

Van kopie tot eigen vertaling, van fijnrealisme tot impressionisme. Schilderwerk geïnspireerd door de volgende schilderijen van Rembrandt: Saskia, de olifant, de baadster, Het jonge meisje uit het raam en de Staalmeesters. Maar ook een gewaagde impressie van de Nachtwacht door Andrea van der Glas treft u hier!

Een van de deelnemers Eduart Bace, docent aan de Gooise Academie, is met een schilderij van zijn moeder door de selectie van 'lang leve Rembrandt' in het Rijksmuseum heen gekomen en toont in deze expositie middels een ander schilderij zijn bewondering voor Rembrandt's werk 'de baadster.'
Maar deze expositie bevat ook 'de olifant in de glazen kast' van Norah Whitmarsh, een stilleven geplukt uit het Rembrandthuis door Ineke Gnodde-Bruijn van atelier in het gras, een kopie van Fabritius van docente aan de volksuniversiteit het Gooi, Evie Mol en een fijnrealistisch werk van Ingrid Burger Dau!

Laat u verrassen door onder andere deze werken. En combineer uw bezoek aan het leescafe met een bezoek aan de kunstuitleen in ditzelfde gebouw! Laat een reactie achter in het gastenboek en neem een kleurplaat mee voor uw kind!