Een ontmoeting met gevolgen.

Vanaf 1 november tot 14 december 2018 exposeren Marten Jaarsma en Peter de Jong in de Hilversumse bibliotheek.

Marten en Peter hebben elkaar leren kennen tijdens een cursus “Moderne Kunst” die door de Vrije Academie de afgelopen twee jaar in de theaterzaal in de bibliotheek werd gegeven. Deze ontmoeting leidde tot een persoonlijke en kunstzinnige vriendschap, met deze tentoonstelling als resultaat.

Marten Jaarsma:

“Het essentiële aan kunst is vreugde beleven, aan het schenken van vreugde” (M. Baryshnikov)

Marten schildert al enige jaren en probeert de toeschouwer hetzelfde plezier te bezorgen bij het kijken naar zijn werk, als hij zelf heeft genoten bij het maken ervan. Bovendien stimuleert hij de toeschouwer door middel van zijn werk, de titel en soms een bijgevoegde tekst om “out of the box” te kijken.
Marten is, zoals hijzelf zegt, technisch gevormd en compositair gepolijst aan de Gooise Academie voor Beeldende Kunsten in Laren, alwaar hij nog steeds schildercursussen volgt.
www.martenjaarsma.nl
 

Peter de Jong:

“Ik schilder wat ik mooi vind.”

Peter schildert sinds enige jaren, na lang in het onderwijs gewerkt te hebben. Hij krijgt zijn inspiratie van andere werken, foto’s of gewoonweg door kleuren of composities. Het werk is altijd figuratief, de uitvoering kan echter heel verschillend zijn. Soms zeer nauwkeurig, soms los, maar meestal kleurrijk en herkenbaar. Ieder schilderij is een zoektocht naar een “mooi plaatje”. Niet meer en niet minder.
www.opnieuwbekeken.nl