100 jaar Hilversum Mediastad

Verhalen in beeld

‘100 jaar Hilversum Mediastad’ is het cadeau ván Hilversum vóór Hilversum.

Verhalen gebundeld in een vernieuwende cross mediale verhalentocht.
Elk verhaal is gekoppeld aan een specifieke plek in Hilversum. De verhalen vormen een bijzondere rode draad die gebundeld als een nieuwe culturele tour door de stad loopt. Zij geven een unieke inkijk in de rijke geschiedenis van Hilversum en haar bewoners.
Persoonlijke anekdotes, recht uit het hart en steeds verbonden aan een bepaalde locatie.

Wat is jouw verhaal? Deel het met ons!

De Bibliotheek en Volksuniversiteit Hilversum verzamelt deze verhalen.
In tekst, film en animatie komen verhalen tot leven.

Doe mee en vertel die bijzondere ervaring of ontmoeting over 100 jaar Mediastad aan ons!

Gebruik de speciale brievenbus in de bibliotheek of mail naar: j.boerebach@bibliotheekhilversum.nl

Ik werk nu vijfenzestig jaar, waarvan drieënvijftig jaar voor de televisie. Daar begon ik in 1962 als cameraman. Je mocht beginnen met de omroepster. Voor een cameraman nou niet bepaald inspirerend. Je maakte een ‘vast shot’ met een bloemetje op de achtergrond. Het enige wat je deed was een teken geven aan de omroepster. Voor de rest zat je de hele avond in de zogenaamde presentatiestudio met haar opgesloten. Dat was geen straf, want het waren over het algemeen erg aardige vrouwen. Elles Berger, Els Buitendijk, Tanja Koen, Karin Kraaykamp, Jetta van Leeuwen, Elisabeth Mooy, Ageeth Scherphuis, noem maar op. Zo nu en dan zat je met een zwijgzame man: Joop Smits. Voordat ik bij de televisie kwam werken was ik grafisch ontwerper en stelde al gauw voor, de omroepster te vervangen door swingende leaders, maar ik was te vroeg. De kijker moest zich nog jaren laten vertellen wat ze gingen zien. Pas omstreeks 1968, ik was inmiddels regisseur van het programma Scala, gepresenteerd door o.a. Ageeth Scherphuis, Netty Roosenfeld, Henk Terlingen en Joop van Zijl, kreeg ik de kans de eerste swingende leader te ontwerpen. Die sloeg in als een bom.

Guus van Waveren

Uit  “Weerzien” – 2018  - Uitgeverij GigaBoek – ISBN 9 789085 484356