Vacature Digitaalhuis

OPROEP TAALVRIJWILLIGER: WEGWIJZER DIGITAALHUIS GOOI!

Augustus 2016

DigiTaalhuis Gooi heeft spreekuren op diverse locaties in het Gooi, in bibliotheken en op korte termijn ook op andere locaties zoals in buurthuizen of bij het UWV. De inloopspreekuren worden bezocht door inwoners van het Gooi met vragen over taal- en/of digivaardigheden of met vragen over vrijwilligerswerk op het gebied van taal- of digivaardigheden. Hiervoor zoeken we ‘wegwijzers’; vrijwilligers die de spreekuren bemensen, bezoekers ontvangen, naar hun verhaal luisteren en vraag en aanbod op het gebied van taal- of digivaardigheden bij elkaar kunnen brengen. Je hebt hierin een doorverwijsfunctie naar het aanbod van de partners in de regio.

Het is een vanzelfsprekendheid dat je als vrijwilliger met zorg, respect en aandacht naar de doelgroep luistert. Je functioneert als gastvrouw of gastheer en bent het visitekaartje van DigiTaalhuis Gooi en de Gooise Bibliotheken of de gastlocatie en organisatie waar het spreekuur plaats vindt. Je legt contact met de vrijwilligers en professionals van de diverse partners en begeleidt de bezoeker in zijn of haar zoektocht naar een passend taal of digitaal aanbod; als een echte ‘wegwijzer’.

Als ‘Wegwijzer DigiTaalhuis Gooi’ ben je vrijwilliger van het DigiTaalhuis Gooi/de Gooise bibliotheken. Wij bieden iedere vrijwilliger de landelijk erkende vrijwilligerstraining ‘Taal voor het Leven’  aan en workshops rondom gespreksvoering, regionaal en lokaal taal- en digivaardigheden aanbod, laaggeletterdheid, enz.

We vragen:
• een beschikbaarheid van minimaal 3 uur per week (keuze uit diverse locaties in het gooi; o.a. Bussum, Huizen, Hilversum, Weesp).
   De tijden verschillen per locatie maar altijd door de week en overdag.
• affiniteit met de doelgroep.
• affiniteit met diversiteit en verschillende culturele achtergronden.
• Je bent communicatief sterk, digitaal vaardig en enthousiast.

Interesse?
Bel:  035-6973003
Mail:
 digitaalhuis@gooisebibliotheken.nl

Of kom langs bij een van de spreekuren DigiTaalhuis Gooi:

Maandag    14.00-16.00 uur Huizen Plein 2000 nr 1, 1271 KK Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum
Dinsdag      11.00-13.00 uur Weesp Oudegracht 67, 1381 XX Bibliotheek Gooi en meer
Dinsdag      14.00-16.00 uur Nederhorst den Berg Blijklaan 1, 1394 KA Bibliotheek Gooi en meer
Woensdag  14.00-16.00 uur Bussum Wilhelminaplantsoen 18, 1404 JB Bibliotheek Gooi en meer
Donderdag 14.00-16.00 uur Hilversum 's-Gravelandseweg 55, 1217 EH Bibliotheek Hilversum