Kinderjury 2020

De prijzen van de Nederlandse Kinderjury zijn bekendgemaakt.

De prijzen

Het boek De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton wint de Kinderjury, de Lezersprijs van de Kinderboekenweek in de categorie 6 t/m 9 jaar.

In de categorie 10 t/m 12 jaar wint het boek Vet koel - Het leven van een Loser 13 van Jeff Kinney, de Kinderjury, de Lezersprijs van de Kinderboekenweek.

De beste Jeugdspecialist werkt in Bibliotheek Hilversum

NBD Biblion Jeugdspecialist 2020

De beste jeugdboekenspecialist weet alles over kinderboeken, houdt de collectie op peil en zorgt voor een uitdagende en veilige leesomgeving voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Deze bevlogen jeugdspecialist verdient een prijs, namelijk: de NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar! Om het belang van dergelijke specialisten te benadrukken is de verkiezing tot NBD Biblion Jeugdspecialist in het leven geroepen. Van februari tot april 2020 konden deze jeugdspecialisten voor deze prijs genomineerd worden. Uit al deze inzendingen heeft de jury bestaande uit; Eva Orta (DOK Delft), Karen Bertrams (ProBiblio), Vera Wieringa (NBD Biblion) drie nominaties gekozen:

Wij feliciteren onze collega Miriam Bakker (Bibliotheek Hilversum).
Zij is gekozen tot NBD Biblion Jeugdspecialist 2020

Bekijk de video van de prijsuitreiking of lees meer op: https://www.cpnb.nl/nieuws/miriam-bakker-verkozen-tot-nbd-biblion-jeugdspecialist-van-het-jaar