Jeugd | 0-6 jaar

Jeugd & Jongeren

  • Boeken op onderwerp

    Populaire kinderboeken op onderwerp

  • Agenda

    Bekijk wat er bij ons te doen is.

  • Voorleesfilmpjes

    De mooiste digitale prentenboeken

Cadeautje voor nieuwe leden

Kinderen tussen de 2 en 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van Bibliotheek en Volksuniversiteit Hilversum krijgen (zolang de voorraad strekt) een lief vingerpoppetje cadeau van het monster uit het boek Maar eerst ving ik een monster.
Een bibliotheekpas is gratis tot 18 jaar.

Prentenboek van het jaar

Maar eerst ving ik een monster

Een jongetje moet gaan slapen maar verzint steeds meer monsters die hij nog moet vangen. De verteller probeert het verhaal steeds af te ronden, maar dat valt niet mee met zo’n slimme hoofdpersoon!
Vanaf ca. 4 jaar.


📚 Nieuwe boeken


Ken je Boekstart al?

naar boekstart.nl

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taalontwikkeling. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. BoekStart helpt je het juiste voorleesboek te vinden. 

📱 E-books en 🎧 luisterboeken

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Zoek je een leuk digitaal boek om voor te lezen aan je kind? Kijk dan ook eens op jeugdbibliotheek.nl. Daar vind je een rijk aanbod aan titels voor mobiel of tablet. Allemaal online te leen, dus je hoeft je huis er niet voor uit. 

Mediaopvoeding

Naar Mediaopvoeding

Wist je dat een kind veel opsteekt door het samen kijken van een filmpje? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? De bibliotheek besteedt aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van jonge kinderen.  

Voorleesfilmpjes

Als het Sint-Maartensspel in de stad wordt opgevoerd, leren Marieke en haar beertje dat het goed is om te delen wat ze zelf bezitten. Bekijk het hele boekenfilmpje in De Voorleeshoek. Log in met je Bibliotheekaccount.