Fantasy & Science Fiction

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van de redactie

 • De laatste magiër

  Lisa Maxwell

  Een jonge vrouwelijke Mageus uit Manhattan kan de tijd manipuleren en krijgt de opdracht om naar het jaar 1902 te reizen om te voorkomen dat een boek wordt vernietigd en daarmee de toekomst van de Mageus veilig te stellen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De laatste magiër

 • Op reis naar de maan

  Jozua Douglas

  Mik wil naar de maan. Hij wil op zoek naar Woes. Die woont daar. Sam gaat mee. Maar is Woes wel lief? AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Op reis naar de maan

 • Hidden

  Een student wordt na een ernstig ongeluk doodverklaard, maar hij ontdekt dat hij zichzelf weer tot leven kan wekken. Hij duikt onder in de schaduwwereld van Stockholm, waar ‘The hidden’ leven.

  Film

  Bekijk details van Hidden

 • De executie

  Daniëlle Bakhuis

  2048. Het Collectief is aan de macht. Vijf jongeren, onder wie Charlotte, Nathan, Hailey en Frankie (ik-figuren), hebben de wet overtreden en worden ter dood veroordeeld. Tijdens een liveshow op tv worden ze terechtgesteld. Een van de vijf krijgt de kans zichzelf vrij te pleiten. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De executie

 • Jinxed

  Amy McCulloch

  Lacey wil later gaan werken bij het bedrijf dat de baku heeft uitgevonden: een smartphone in de vorm van een robothuisdier. Als ze een kapotte baku vindt en deze repareert, zet ze haar leven op zijn kop. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Jinxed

 • Louis en de Aliens

  Louis (12) heeft geen vrienden, maar hij krijgt hulp van drie kleine aliens die dichtbij zijn huis met hun ruimteschip neerstorten. Vanaf ca. 7 jaar.

  Film

  Bekijk details van Louis en de Aliens

Boek van de maand

Thea Lim - Een oceaan van tijd

Als de VS getroffen wordt door een pandemie, stemt een vrouw ermee in om een tijdreis naar de toekomst te maken.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken