Ontmoeting met stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek (24746)

16 november 2022, van 13:00 tot 15:00

Wim Ruitenbeek is stadsbeiaardier van Hilversum en is elke woensdag te horen.

Hij bespeelt een typisch Nederlands instrument, dat zo’n vijfhonderd jaar geleden is ontstaan. De beiaardcultuur staat dan ook vermeld op de UNESCO-lijst voor Immaterieel Cultureel Erfgoed.
Dat de beiaardier op de woensdag speelt, is historisch bepaald. Van oudsher speelt de beiaardier op marktdagen. Vroeger ook op zaterdag, tegenwoordig alleen op de woensdag.
Wim voelt zich een echte ambassadeur van het instrument. Het was daarom zijn wens om zichtbaarder te zijn: “Een beiaard zit boven in de toren. Iedereen hoort je, maar niemand ziet je. Weinig mensen weten dat er een echt mens zit te spelen in die mooie toren!”
Benieuwd naar zijn verhaal? Kom luisteren en breng daarna een bezoek aan de Raadhuistoren.

Frequentie: eenmalig

Datum: woensdag 16-11-2022