Weekend van de Wetenschap 2022

1 oktober 2022, van 11:00 tot 16:00 | LAB Mediaplein Kerkstraat 63-27 Gooische Brink

Thema Giga-Groen

Bij bibliotheek Hilversum doen we dit jaar weer mee met het Weekend van de Wetenschap en we combineren dit met het thema van de Kinderboekenweek die een week later van start gaat: Giga -Groen!

Daarnaast is Bibliotheek Hilversum een SDG huis, partner van Global Goals.
Reden genoeg om aan de slag te gaan met wat groene acties.

De jongere kinderen (4-8 jaar) programmeren de Blue-Bot naar allerlei bedreigde diersoorten. De Blue-bot is een hele schattige robot die je met de knopjes op zijn rug kan programmeren zodat hij naar toe gaat waar jij wil.

De oudere kinderen (9-15 jaar) gaan aan de slag met de Micro:bit. De Micro:bit is een kleine minicomputer met o.a. 25 ledjes en allerlei andere extra’s die jezelf kan programmeren.

Je gaat leren de Micro:bit te programmeren zodat je schildpadden en vissen kunt redden.

Datum: Zaterdag 1 oktober 2022
Tijd: Open inloop van 11:00 – 16:00