Wandelcafé – Inspiratie voor wandelingen in eigen land (24878)

9 juni 2022, van 20:00 tot 21:30

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In gesprek met: Francine Postma , Evelien Buynsters en Lydia Michiels van Kessenich

Francine Postma was in 2021 in de bieb om te vertellen over haar boek Onderweg – alleen over het St. Olavspad.
Nu komt de Hilversumse wandelaar/auteur terug, vergezeld van twee andere wandelvrouwen: Evelien Buynsters en Lydia Michiels van Kessenich. Alle drie hebben ze een nieuw boek uit over hun wandelingen. Journalist Wybo Vons leidt het gesprek en zal prikkelende vragen stellen.
Luister mee en doe inspiratie op voor prachtige wandelingen in eigen land.

Boeken:

Langs de zee van zuid naar noord. Wandel mee over het Nederlands Kustpad met Francine Postma.
Na haar indrukwekkende verslag van een voettocht van Zweden naar Noorwegen, wilde Francine Postma (49) weer een lange-afstand-wandeling lopen. Dit keer koos ze voor een route dicht bij haar ouderlijk huis en andere plekken vol herinneringen. In drie weken liep ze via het Nederlands Kustpad van Sluis in Zeeland naar Den Helder in Noord-Holland. Op Vlieland sloot ze haar tocht gedenkwaardig en liefdevol af. www.francinepostma.nl

 

Evelien op weg. Wandelend langs de grenzen van mijzelf en die van Nederland.
Evelien Buynster (33) maakte een wandeling van 1460 kilometer langs de grenzen van Nederland en logeerde bij 70 onbekenden die haar via social media een logeerplek aanboden. In haar boek vind je foto’s en dagboekfragmenten van deze wandeling. Het is niet zozeer een reisverslag van kilometer tot kilometer als wel een sfeerimpressie van moment tot moment waarin Evelien zichzelf en de Nederlandse natuur ontmoet.
www.evelienopweg.nl

 

De paden op. Alle 23 lange-afstand-wandelpaden.
Lydia Michiels van Kessenich (51) ging op pad om lezers te enthousiasmeren erop uit te trekken en een weekend een van de 23 Lange-Afstand-Wandelpaden te proberen. Inmiddels is zij “om” en draagt zij alle Lange-Afstand-Wandelpaden een warm hart toe. “Je vergeet even de grote dingen van het leven en leeft een weekend van stap naar stap. Nederland is zo mooi. Je raakt hier voorlopig niet uitgewandeld,” aldus Lydia.
www.lmvk.nl

 

Datum: donderdag 9 juni 2022
Tijd: 20.00-21.30 uur
Locatie: Bibliotheek Hilversum
Prijs: leden € 5,-; niet-leden € 7,50

Aanmelden