Walk & Talk

14 december 2021, van 13:30 tot 15:30

Dé koffiepauze voor werkzoekenden

Ben je op zoek naar (ander) werk?

Daar kan je soms wat hulp bij gebruiken. Ontmoet andere werkzoekenden in een inspirerende omgeving! Elke 2e dinsdag van de maand van 13:30 tot 15:30 uur.

Walk & Talk dinsdag 14 december

Op dinsdag 14 december bieden wij de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan in ons bibliotheektheater volgens de dan geldende coronamaatregelen.

Er komt deze keer geen gastspreker maar de Hilversumse Loopbaancoach Stefan Kool wil graag de volgende informatie met u delen:

"Ben jij werkzoekende of bedreigd met ontslag sinds Corona?

Het Ministerie SZW zet 35 Regionale Mobiliteitsteams (RMT) in om werkzoekenden sneller naar een passende baan te begeleiden. De dienstverlening, aangeboden per regio, bestaat uit loopbaancoaching, sollicitatieadvies, scholing en ook matching. Werknemers die na 12 maart 2020 werkzoekende zijn geworden of na die tijd bedreigd worden met ontslag, kunnen in veel situaties een beroep doen op ondersteuning van het Mobiliteitsteam. Aan de dienstverlening zijn geen kosten verbonden.

Het RMT is een samenwerkingsverband tussen o.a. vakbonden FNV & CNV, gemeenten, regio, UWV, Randstad en opleidingsdeskundigen waardoor zij samen sneller kunnen schakelen en meer werkzoekenden nog beter kunnen ondersteunen."

Meer informatie / aanmelden:

Over Walk & Talk

Met deze maandelijkse bijeenkomst biedt Bibliotheek Hilversum je de kans om op een laagdrempelige manier andere werkzoekenden te ontmoeten, te netwerken en ervaringen te delen. Elke maand heeft de bijeenkomst een ander thema. Onze gastsprekers van het afgelopen jaren wisten de deelnemers te boeien en te inspireren met hun verhaal. Enkele onderwerpen die aan bod kwamen: het maken van een goed CV, effectief sociale media gebruiken, het uitzendbureau in deze tijd en het combineren van betaald- en vrijwilligerswerk. Je kunt ook luisteren naar de positieve ervaring van één van de eerdere deelnemers aan een Walk&Talk. Maar je leert vooral van elkaar. Want als collega-werkzoekenden heb je allemaal je eigen ervaring en je sterke kanten. Walk&Talk is voor alle werkzoekenden van elk opleidingsniveau, met en zonder ervaring op de arbeidsmarkt.

Elke 2e dinsdag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur in Bibliotheek Hilversum, ’s Gravelandseweg 55, 1217 EH Hilversum. Parkeren is gratis op eigen terrein.

Deelname aan de Walk&Talk is gratis.
Aanmelden via walkentalk@bibliotheekhilversum.nl wordt gewaardeerd, maar je kunt ook zo binnen komen lopen.

Contactpersoon: Jacqueline Boerebach