LEZING: Borealis, reis mee naar de noordelijkste bossen van de wereld (20631)

9 september 2021, van 20:00 tot 22:00

Door: Jeroen Toirkens en Jelle Brandt Corstius

Borealis

Schrijver Jelle Brandt Corstius en fotograaf Jeroen Toirkens komen vertellen over hun reizen door de noordelijkste bossen van de wereld, de zogenoemde boreale bossen. Deze bossen zijn minder bekend dan het Amazonegebied, maar van onschatbare waarde als opslagplaats van koolstof, die anders in de atmosfeer zou belanden als CO2.

De twee avonturiers gingen op zoek naar de verhalen in de bossen van Noorwegen, Rusland, Alaska, Canada, Japan en Schotland. Zo gaan ze mee op jacht met de inheemse Cree in Canada, bij -45 graden. Leren ze van houthakkers in Rusland en Noorwegen op welke kleine details ze moeten letten in het bos en bezoeken ze een Japanse onderzoeker, die in het bos een opgewarmde aarde probeert na te bootsen. In deze tijden waarin de klimaatverandering duidelijk zicht- en voelbaar is, is het belangrijk om de verhalen van deze mensen te delen.

In 2020 verscheen hun boek ‘Borealis - trees and people of the northern forest’ (met tekst in het Nederlands en het Engels).

Hun fototentoonstelling is tot 3 oktober te zien in Fotomuseum Den Haag.

Kom luisteren naar hun niet-alledaagse verhalen!
Mogelijkheid tot vragen stellen en om het boek gesigneerd aan te schaffen.

(FOTO: Jeroen Toirkens)

Meer info: www.borealisproject.nl

Jeroen Toirkens: @nomadslife
op facebook, insta en twitter

Datum: 9 september 2021
Tijd: 20:00 tot 22:00 uur
: Bibliotheek Hilversum*
Prijs: Leden € 10,00 / niet-leden € 12,50

*) Deze lezing vindt plaats in de Bibliotheek. Bij een eventuele lockdown wordt deze uitgesteld/afgelast.
Bij deze bijeenkomst zullen wij een Coronacheck uitvoeren. U kunt alleen deelnemen met een geldig Coronabewijs.
De Bibliotheek zelf blijft zonder check voor iedereen vrij toegankelijk!
Bekijk hier de actuele Corona voorwaarden