LEZING: Borealis, reis mee naar de noordelijkste bossen van de wereld (20631)

9 september 2021, van 20:00 tot 22:00

Door: Jeroen Toirkens en Jelle Brandt Corstius

Borealis

Schrijver Jelle Brandt Corstius en fotograaf Jeroen Toirkens komen vertellen over hun reizen door de noordelijkste bossen van de wereld, de zogenoemde boreale bossen. Deze bossen zijn minder bekend dan het Amazonegebied, maar van onschatbare waarde als opslagplaats van koolstof, die anders in de atmosfeer zou belanden als CO2.

De twee avonturiers gingen op zoek naar de verhalen in de bossen van Noorwegen, Rusland, Alaska, Canada, Japan en Schotland. Zo gaan ze mee op jacht met de inheemse Cree in Canada, bij -45 graden. Leren ze van houthakkers in Rusland en Noorwegen op welke kleine details ze moeten letten in het bos en bezoeken ze een Japanse onderzoeker, die in het bos een opgewarmde aarde probeert na te bootsen. In deze tijden waarin de klimaatverandering duidelijk zicht- en voelbaar is, is het belangrijk om de verhalen van deze mensen te delen.

In 2020 verscheen hun boek ‘Borealis - trees and people of the northern forest’ (met tekst in het Nederlands en het Engels).

Hun fototentoonstelling is tot 3 oktober te zien in Fotomuseum Den Haag.

Kom luisteren naar hun niet-alledaagse verhalen!
Mogelijkheid tot vragen stellen en om het boek gesigneerd aan te schaffen.

Lezing in de Bibliotheek onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen. Het aantal zitplaatsen is beperkt.

Meer info www.borealisproject.nl

Jeroen Toirkens: @nomadslife
op facebook, insta en twitter

(FOTO: Jeroen Toirkens)