Geruisloos verdwenen uit de bibliotheekgeschiedenis (25216)

6 november 2022, van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Hilversum

Presentatie door Mark Deckers

Geruisloos verdwenen uit de bibliotheekgeschiedenis

Mark Deckers vertelt over zijn nieuwe boek ‘Geruisloos verdwenen uit de Bibliotheekgeschiedenis - het lot van de ontslagen Joodse bibliotheekmedewerkers’.

In 1940 eiste de bezetter het ontslag van alle Joodse medewerkers in Openbare Bibliotheken. In heel Nederland verloren elf bibliotheekmedewerkers hun baan. Mark Deckers, die met regelmaat schrijft over de kleine bibliotheekgeschiedenis, raakte geïnteresseerd in de verhalen van deze medewerkers. Verhalen over levens die bijna onder het stof leken te verdwijnen, maar die het waard zijn opnieuw te belichten.
In dit boek van Mark Deckers gaat één hoofdstuk over Gonda Jacobs. Deze bibliotheekmedewerkster in Hilversum is destijds ontslagen en weggevoerd naar een vernietigingskamp.

Na de lezing zal er een plaquette worden onthuld ter nagedachtenis aan Gonda Jacobs.

Tevens is er gelegenheid het boek ‘Geruisloos verdwenen uit de Bibliotheekgeschiedenis’ te kopen en te laten signeren.

Datum: zondag 6-11-2022
: 14.00 – 16.00 uur
: Bibliotheek Hilversum
Kosten: gratis, wel graag vooraf reserveren