Zelfstandig filosofisch denken (cursus 24620)

27 oktober 2022, van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek Hilversum

Docent: Jan Borst

Zelfstandig filosofisch denken

Wie belangstelling voor filosofie heeft en op zoek gaat naar boeken of cursussen komt vrijwel altijd bij de geschiedenis van de filosofie terecht en niet bij de filosofie zelf. Er is uiteraard niets mis met het bestuderen van de denkbeelden van historische filosofen, maar de kortste weg naar filosofisch inzicht is het niet. En om dat inzicht is het je toch uiteindelijk te doen.

In deze cursus wordt het traditionele docent-studentmodel zoveel mogelijk losgelaten. De cursusleider leidt de cursus, meer niet: hij stimuleert je tot het zelf nadenken en biedt je intellectuele instrumenten aan waarmee je dat kunt doen. Discussie maakt het hoofdbestanddeel van de cursus uit. Het leuke daarbij is dat in de filosofie de 'domste' vragen vaak juist de slimste zijn. Met deze cursus wordt je geen beginnend historicus, maar beginnend filosoof!

Boek: Filosofie/ Jan Borst, verkrijgbaar bij docent, inbegrepen in de cursusprijs

Frequentie: 5 wekelijkse lessen

Datum: donderdag 27-10-2022 t/m 24-11-2022