Excursie Ken je omgeving: (her)ontdek Hilversum! Hilversum na 1945 (24489) GEANNULEERD

12 juni 2022, van 14:00 tot 16:00

Docent: Annette Koenders - Deze excursie wordt in het najaar opnieuw aangeboden

Ontdek op de fiets Hilversum Zuidoost en Noord: van wederopbouw tot nu

Na de Tweede Wereldoorlog stond ook Hilversum de wederopbouw centraal. Wat waren voor Hilversum de mogelijkheden om in die periode nieuwe bouw- en woonvormen te ontwikkelen? Hoe werd Hilversum verder vormgegeven en de sociale cohesie bevorderd op grond van het tuinstadconcept? Welke ideeën had Hilversum om de woningnood het hoofd te bieden? Hoe zien we de antwoorden in de stedenbouw en architectuur terug?

Annette Koenders, erfgoeddeskundige, leidt u langs de complexen in Hilversum zuidoost tussen de Kamerlingh Onnesweg en de Anthony Fokkerweg en de tuinwijk Hilversum Noord. Onderweg zal uiteraard de link met actuele thema’s aan bod komen.

Meer informatie op: https://www.omgevingseducatie.nl/kenjeomgeving

Datum: zondag 12-06-2022