Ken je omgeving, lezingencyclus (cursus 24486) GEANNULEERD

9 mei 2022, van 19:30 tot 21:30

Docent: diverse sprekers o.l.v. Rhodé Hoorn - Deze cyclus wordt in het najaar opnieuw aangeboden

Waarom ziet Hilversum er uit zoals het er uit ziet?

Wat maakt dat Hilversum zo’n fijne stad is om te wonen, werken en verblijven? Na de drie lezingen bekijk je je eigen woonplaats met andere ogen!

In samenwerking met het Dudok Architectuur Centrum organiseert Stichting Omgevingseducatie een reeks van drie lezingen. De sprekers vertellen onder leiding van Rhodé Hoorn (cultuurcoach bij Stichting Omgevingseducatie) het verhaal van Hilversum als stad van goed wonen in een groene, gezonde omgeving met aantrekkelijk cultureel erfgoed voor álle inwoners.

Met aansprekend beeldmateriaal brengen experts ‘the making of’ van Hilversum tot leven. Hilversumse landschap en Dudoks stedenbouwkundige en architectonische ingrepen, en toegelicht vanuit de maatschappelijke opgaven van destijds. Er komen ook actuele ruimtelijke opgaven aan bod, die vanwege klimaatverandering, woonbehoeften en de inclusieve samenleving urgent zijn.

Aansluitend op de lezingen worden er fietsexcursies aangeboden. Hiervoor kunt u zich apart aanmelden via de website van bibliotheek en volksuniversiteit Hilversum. Voor € 17, 50 / € 15,- (bibliotheekleden) kunt u zich inschrijven voor een fietstocht naar keuze.

Meer informatie op: https://www.omgevingseducatie.nl/kenjeomgeving

Datum: maandag 09-05-2022 t/m 23-05-2022