De Nederlandse Gebarentaal (cursus 24295)

12 oktober 2022, van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Hilversum

Docent: Ulrika Klomp

Lezingenserie OVER TAAL

Voor iedereen die dol is op taal en meer over taal wil weten! In de lezingenreeks ‘Over Taal’ komen heel uiteenlopende aspecten van taal aan bod.

Voor deze lezingen hebben we diverse vooraanstaande taalkundigen weten te strikken, uit binnen- en buitenland.

Dus meld je meteen aan.

In deze workshop wordt ingegaan op een vreemde taal die gewoon in Nederland wordt "gesproken": de Nederlandse Gebarentaal.

Zoals je aan de naam kunt zien is gebarentaal geen internationale taal, maar is dat niet gek?
Hoe zit dat eigenlijk?
En is deze gebarentaal dan een vertaling van het Nederlands?
Hebben gebarentalen een grammatica?
Hoe ziet dat er dan uit?
Zijn er ook overeenkomsten tussen gebarentalen en gesproken talen?

Op deze en andere vragen krijgt u antwoord in deze interactieve workshop.
Uiteraard steek je zelf ook de handen uit de mouwen en ga je naar huis met een kleine gebarenschat.

Deze workshop maakt deel uit van de serie ‘Over taal’.
Wil je deze hele serie volgen, kies dan voor een passepartout, je krijgt dan 1 lezing gratis.

Docent: Ulrika Klomp  https://www.handzaam-gebarentaal.nl
Datum: woensdag 12 oktober 2022
Tijd: 19:30 - 21:00 uur
Locatie: Bibliotheek Hilversum
(Let op: als de coronamaatregelen daar aanleiding toe geven, wordt de cursus online gegeven).
Prijs: Lid € 7,50 niet leden € 10,00