Vlinders en libellen in de tuin, op je terras of het balkon (cursus 24128)

20 april 2022, van 19:00 tot 20:30 | De Bibliotheek Hilversum

Docent: Mw. Ineke Radstaat - Vlinderstichting

Vlinders zijn geliefde insecten bij veel mensen.

Ze hebben een hoge aaibaarheidsfactor en mooie kleuren.

Toch gaat het in Nederland niet zo goed met de vlinders. De Vlinderstichting zet zich daarom in voor het behoud en herstel van vlinders in ons land. In uw tuin en op uw terras/balkon kunt u veel doen voor vlinders.

De ongeveer 60 soorten libellen in Nederland zijn een stuk minder bekend, maar ook hier zet De Vlinderstichting zich voor in. Het zijn bijzonder fraaie dieren en zeggen daarbij veel over de kwaliteit van hun leefomgeving. Ze brengen het grootste deel van hun leven onder water door.

Tijdens deze lezing zullen we een kijkje nemen in de intrigerende levenswijze van vlinders en libellen.
Hoe komen ze de winter door?
Waar ontmoeten ze elkaar?
Welke soorten kun je in je tuin of in de omgeving verwachten?
Na deze avond heeft u flink wat tips om uw tuin/terras/balkon om te dopen in een vlinder- en libellenparadijs.

meer informatie op www.vlinderstichting

Datum: woensdag 20 april 2022
: 19.00-20.30 uur
: Bibliotheek Hilversum
(Let op: als de coronamaatregelen daar aanleiding toe geven, wordt de lezing online gegeven).
: gratis, maar wel graag reserveren