Er was eens… een kinderboek (Cursus 23668)

9 juni 2022, van 10:00 tot 12:00 | De Bibliotheek Hilversum

Docent: Ruben Prins

Vind je het leuk om verhalen te verzinnen en aan je (klein)kinderen te vertellen?

Misschien hoor je regelmatig: ‘Je zou een boek moeten maken van die verhalen.’ Tegelijkertijd twijfel je: zijn mijn verhalen wel goed genoeg voor een (kinder)boek?

Vaak zijn een paar aanwijzingen genoeg om verhalen nóg beter, nóg boeiender te maken. Schrijven is namelijk, naast een talent, ook een ambacht. Meestal moet je, net als andere ambachtslieden, leren om je schrijfgereedschap (nog beter) te gebruiken. Deze workshop bestaat uit vijf bijeenkomsten, waarin je kennismaakt met de volgende schrijfgereedschappen:

• Perspectief. Hoe kies je de juiste ‘camera’ om gebeurtenissen te beschrijven?
  • Plot. Hoe zorg je ervoor dat het verhaal spannend wordt en blijft?
  • Personage(s). Hoe creëer je personages die leven en sprankelen?

Frequentie: 5 vierwekelijkse bijeenkomsten
Data: 17-2, 17-3, 14-4, 12-5 en 9-6-2022
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Locatie: Bibliotheek Hilversum
(Let op: als de coronamaatregelen daar aanleiding toe geven, wordt de cursus online gegeven).