Zelfstandig filosofisch denken (Cursus 20357)

7 oktober 2021, van 19:30 tot 21:30

Docent: dhr. J. Borst

Wie belangstelling voor filosofie heeft en op zoek gaat naar boeken of cursussen komt vrijwel altijd bij de geschiedenis van de filosofie terecht en niet bij de filosofie zelf.

Er is uiteraard niets mis met het bestuderen van de denkbeelden van historische filosofen, maar de kortste weg naar filosofisch inzicht is het niet. En om dat inzicht is het u toch uiteindelijk te doen.

In deze cursus wordt het traditionele docent-studentmodel zoveel mogelijk losgelaten. De cursusleider leidt de cursus, meer niet: hij stimuleert u tot het zelf nadenken en biedt u intellectuele instrumenten aan waarmee u dat kunt doen. Discussie maakt het hoofdbestanddeel van de cursus uit. Het leuke daarbij is dat in de filosofie de 'domste' vragen vaak juist de slimste zijn. Met deze cursus wordt u geen beginnend historicus, maar beginnend filosoof!

Boek: Filosofie/Jan Borst. Verkrijgbaar via docent
Frequentie: 5 wekelijkse bijeenkomsten

Start-/einddatum: donderdag 7-10-2021 t/m 11-11-2021
Tijd: 19.30-21.30 uur
Locatie: Bibliotheek Hilversum*
Prijs: leden: € 90 niet-leden € 95

*) Bij deze bijeenkomst zullen wij een Coronacheck uitvoeren. U kunt alleen deelnemen met een geldig Coronabewijs.
De Bibliotheek zelf blijft zonder check voor iedereen vrij toegankelijk!
Bekijk hier de actuele Corona voorwaarden