Basisbeginselen van de Ayurvedische keuken (Cursus 16591)

5 november 2020, van 18:00 tot 21:30

Docent: Mw. K. Bouwknegt

Ayurveda is een beproefd geneeskundig systeem uit India dat al meer dan 5000 jaar oud is. Dit systeem heeft een geheel eigen kijk op gezondheid, dat van generatie op generatie is overgebracht en wereldwijd nog steeds volop leeft.

Voeding speelt een belangrijke rol in deze preventieve, holistische geneeswijze. Door voedingsmiddelen tot u te nemen die bij uw constitutie passen, wordt de spijsvertering verbeterd en voelt u zich vitaler en sneller voldaan.
In deze workshop krijgt u informatie over Ayurveda en de plaats van voeding daarin. Welke smaken kent de keuken, welke kruiden worden gebruikt, wat is de werking ervan en waarom is deze kruidige keuken nu zo gezond? Daarnaast gaat u zelf aan de slag en leert u verschillende technieken die worden gebruikt. Samen met uw mede-cursisten bereidt u een uitgebreide maaltijd, die we daarna samen nuttigen. De basis wordt gevormd door groenten, Indiase bonen, granen en veel verschillende kruiden & specerijen. Ook maken we gerechten met fruit, zuivel en noten.

Zorg dat u van tevoren iets kleins eet. We gaan pas aan tafel als alle gerechten zijn bereid.
Meestal is er nog eten over, dus neem (een) bakje(s) mee van huis.
 

Boek: nvt
Frequentie: 1 workshop
Datum: donderdag 5-11-2020
Tijd: 18.00-21.30 uur
Locatie: ROC Hilversum
Prijs: leden € 50,-; niet-leden € 55,- (prijs is inclusief ingrediënten)
Website/URL docent: www.sheabalans.nl
| facebook.com/sheabalans | instagram.com/karinbouwknegt_sheabalans
 

KAARTVERKOOP START BINNENKORT