Landelijke SDG Action Day

23 september 2022, van 15:30 tot 16:30 | Bibliotheek Hilversum

Onthulling wensboom

Op vrijdag 23 september vieren we de SDG actiedag, de kindergemeenteraad van Hilversum wordt uitgenodigd om de wensboom te onthullen. In deze boom hangen zij een wenskaartje met daarop hun wens voor een betere wereld. Na de onthulling van de boom is er een leuke en leerzame quiz over de 17 SDG’s, ofwel de Werelddoelen.

Wist je bijvoorbeeld dat we meer CO2 kunnen besparen via onze voedingskeuze dan via energiebesparende maatregelen? Tot slot is er een proeverij van gezonde hapjes van lokale en biologische producten, die met veel liefde gemaakt zijn.

Neem je ouders, opa’s en oma’s mee en kom quizzen, proeven en samen bedenken welke wens jij in de wensboom wilt hangen. De wensboom blijft tot en met 30 november in Bibliotheek Hilversum staan.

De SDG Action Day is hét Nederlandse evenement over de Werelddoelen. Het thema dit jaar is ‘Turn it Around’, waarbij de Werelddoelen het kompas vormen voor een betere wereld, zonder iemand achter te laten.
Bibliotheek Hilversum is sinds 2021 officieel SDG-Huis en lid van het landelijke netwerk van SDG-huizen. De Bibliotheek – van nature een organisatie van kennisdeling, maar inmiddels véél meer dan dat – stelt haar ruimtes open voor inwoners van Hilversum om samen te werken aan de Werelddoelen.

Event in samenwerking met: Hilversum100, Omgevingseducatie, Good2connect, SDG Nederland, SDG-huizen netwerk