11 september 2021, van 11:00 tot 16:00

Queen's Gambit Hilversum

Eline Roebers en Machteld van Foreest schaken zaterdag 11 september in Bibliotheek Hilversum.

Queen's Gambit Hilversum

Vanwege het enorme succes van de serie The Queen’s Gambit organiseren Bibliotheek Hilversum, het A. Roland Holst CollegeFabrique Ludique en de Stichting Hilversum Schaakt in het weekend van 10-11-12 september 2021 Queen’s Gambit Hilversum.

Er is een gaaf programma samengesteld en ter promotie van het meiden/vrouwenschaak en het jeugdschaak.

In de serie staat Beth Harmon centraal, in Queen’s Gambit Hilversum staan 2 Nederlandse meiden en schaaktoptalenten centraal: de 14 jarigen Eline Roebers (vorig jaar wereldkampioen rapidschaak tot 14 jaar geworden) en Machteld van Foreest uit de beroemde schaakfamilie.

Programma zaterdag 11 september

Vrije inloop, geen aanmelding nodig voor de activiteiten!

Schaakdemonstratie door Pascal Losekoot
Volg onder het genot van koffie deze boeiende presentatie.
Bestemd voor alle (in het bijzonder vrouwelijke) geïnteresseerden.

Groot schaakspel voor de jeugd

Presentatie geschiedenis vrouwenschaak door Pascal Losekoot

Partij 1 Eline en Machteld tegen GM Twan Burg en WGM Nargiz Umudova.
On-line commentaar via Twitch door HSG-ers. Live te volgen vanuit het bibliotheektheater.

Workshop bijzondere lesmethode en praktische tips door Guyliano Radhé.
Guyliano is actief als (schaak)coach op een aantal scholen in Hilversum.
Met de KinderCampus won hij diverse kampioenschappen waaronder het NK-scholenschaak in 2018. Door zijn werkervaring op het gebied van Training & Development, heeft hij een andere aanpak voor het ontwikkelen van competenties die kinderen helpen om in korte tijd succesvolle schakers te worden.
In deze workshop deelt Guyliano zijn methode en geeft hij praktische tips voor iedereen die zijn schaakspel wil verbeteren.

Partij 2 Eline en Machteld tegen GM Twan Burg en WGM Nargiz Umudova.

*) Vanwege corona zijn er nog wel een aantal regels van kracht: 1,5 meter afstand houden blijft nodig en heeft u of uw huisgenoot coronaverschijnselen kom dan niet naar de schaakdriedaagse Queen’s Gambit Hilversum.

Schaken voor thuisschakers

De cursus Schaken voor thuisschakers (cursus 21644) is bestemd voor mensen die al weten hoe de stukken gaan, maar meer willen leren over strategisch spel (het maken van plannen), het voorkomen van fouten, interessante openingen en meer. Tijdens deze cursus geeft docent Pascal Losekoot voorbeelden en worden stellingen en partijen uitgespeeld, waarbij u direct feedback kunt krijgen op uw spel.