Vervolgcursus Podcast maken (cursus 15662)

12 mei 2020, van 19:30 tot 21:30

pixabay.com

Docent: Jaap Friso

In deze cursus leer je een podcast te maken.

De cursisten gaan onder leiding van podcastmaker Jaap Friso aan de slag met een eigen podcast.

Hoe begin je en wat heb je nodig? Hoe maak je een opzet, een draaiboek en een basis voor het verhaal dat je wil vertellen. In de cursus gaan we o.a. in op de verhaallijn, vertelvorm, draaiboeken maken, interviewtechnieken, opnames maken, monteren en allerlei andere zaken die komen kijken bij het maken van een podcast.

Met hulp van elkaar brainstormen we over de mogelijkheden van de verschillende ideeën. Het is dus niet nodig om al een kant-en-klaar plan te hebben. Aan het eind van de cursus heb je een begin gemaakt met je eigen podcast.

NB: Deze cursus is in eerste instantie bedoeld voor deelnemers van de introductiecursus Podcast oktober 2019 of januari 2020. Heb je deze niet gevolgd, maar toch belangstelling, neem dan even contact op met onze administratie.

Jaap Friso

Docent Podcastmaken Jaap Friso is een veelzijdig man.
Naast tekstschrijver en freelance redacteur is hij jeugdboekenrecensent, veel gevraagd en gewaardeerd jury lid, communicatie adviseur. Jaap Friso werkt onder andere voor De Taalstaat en maakt samen met Bas Maliepaard De Grote Vriendelijke Podcast.

Start datum: Dinsdag 12 mei
Tijd: 19.30 – 21.30 u.