De Hilversumse villawijken

25 april 2022, van 15:00 tot 17:00 | Theaterzaal Bibliotheek Hilversum

SenVer Historielezing

Hilversums telt tal van villa’s in wijken als Trompenberg en Boomberg.

Die verrezen met name in het laatste kwart van de negentiende eeuw. Het waren vooral rijke Amsterdammers die de kans kregen mooie landhuizen te laten bouwen.

Maar in de crisistijd van de jaren 1930 zijn veel villa’s afgebroken om plaats te maken voor eenvoudiger woningen. En rond 1980 vond de gemeente dat er ook sociale woningbouw in villawijken moest komen.
Gevolg: buurtcomités kwamen in het geweer tegen gemeentelijke ‘verdichtingsplannen’.

Het totstandkomen van de villawijken, de bescherming én de bedreiging ervan – dat is het onderwerp van de lezing die historicus Pieter Hoogenraad geeft voor leden van de Seniorenvereniging Hilversum.

Datum: maandag 25 april, 15.00-17.00 uur
: bibliotheek Hilversum, ’s-Gravelandseweg 55
: € 5,00
Aanmelden is noodzakelijk, door te mailen naar inschrijving@senver.nl met vermelding van lezing en datum plus uw telefoonnummer, of door te bellen met Ike Heerschop, 035-6857016.

Meer informatie op www.senver.nl