GEANNULEERD: Historielezing de Hilversumse villawijken

20 december 2021, van 15:00 tot 17:00 | Bibliotheektheater

Door historicus Pieter Hoogenraad

De Hilversumse villawijken

In het laatste kwart van de negentiende eeuw verrezen rond het centrum van Hilversum lommerrijke villawijken, zoals Trompenberg en Boomberg. Rijke Amsterdammers konden daar landhuizen laten bouwen. Maar in de crisistijd van de jaren 1930 werden veel villa’s afgebroken om plaats te maken voor eenvoudige woningen. En vanwege de woningnood rond 1980 besloot de gemeente om de villawijken op te vullen met sociale woningbouw.

Historicus Pieter Hoogenraad vertelt in deze Senver-lezing over het ontstaan van villawijken en over de strijd van bewoners tegen de ‘verlichtingsplannen’ van de gemeente.

Senioren Vereniging Hilversum (SenVer) verzorgt in de bibliotheek diverse activiteiten voor haar leden en geïnteresseerden
Meer informatie op www.senver.nl