Energieloket

7 december 2022, van 15:00 tot 17:00 | Elke week

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Hilversummers kunnen met vragen over energiebesparende maatregelen terecht bij Energieloket HilverZon.

Advies

Erik de Lange, coördinator van het team Energiecoaches, verwacht in de bibliotheek nog meer Hilversummers te kunnen adviseren over de mogelijkheden om hun woning te verduurzamen. “Tot nu toe hielden we het energiespreekuur op het vestigingsadres van HilverZon. Achter de spreekurenbalie op de begane grond van de bibliotheek komen we op een laagdrempelige manier veel gemakkelijker met meer Hilversummers in contact.”
Volgens Dorinde Witsel, manager Innovatie bij bibliotheek Hilversum, past het energiespreekuur van HilverZon goed bij de doelstelling van de bibliotheek om mensen te informeren over relevante thema’s die spelen in de samenleving. “Daarvoor hebben we al langere tijd een spreekurenbalie ingericht, waar verschillende maatschappelijke organisaties kennis kunnen overdragen. Het Energieloket is hierop een mooie aanvulling, want wij weten dat de energietransitie vragen oproept bij bewoners.”
 

Energieloket HilverZon: voor een adviesgesprek of laten checken offerte

Bewoners kunnen langskomen bij het Energieloket Hilversum met vragen over het isoleren van hun woning. De Energiecoaches kunnen een aantal voorbeelden van mogelijke isolatiematerialen laten zien. Wie meer wil weten kan bij het Energieloket of via www.hilverzon.nu/energiecoach een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek aan huis.
Ook voor het checken van een offerte kunnen bewoners bij het Energieloket Hilversum terecht. Bijvoorbeeld als zij willen verbouwen of nieuwe apparatuur willen installeren, kunnen zij de offerte van hun aannemer of installateur tijdens het spreekuur van het Energieloket op duurzaamheid laten checken.
 

HilverZon houdt wekelijks op woensdag van 15.00 tot 17.00 uur een spreekuur in de bibliotheek.  

In de schoolvakanties zijn er geen spreekuren.