Dichten doe je zo – de basis

23 september 2020, van 19:30 tot 22:00

Docent: Robert Grijsen

Een inspirerende duik in de wereld van de poëzie.

Wat is een gedicht? Welke rijmsoorten, dichtvormen en genres zijn er? En als je zelf poëzie wilt schrijven, hoe doe je dat dan?
Deze cursus is vooral praktisch van opzet: in elke les wordt de opdracht gegeven voor het schrijven van minstens één nieuw gedicht, waar u later thuis verder aan kunt werken. De resultaten worden in de groep besproken en u krijgt natuurlijk de nodige aanwijzingen, tips en trucs. Ook aan het voordragen van uw werk wordt aandacht besteed.

Dichten doe je zo is een gezamenlijk initiatief van Bibliotheek Hilversum en Globe,
Centrum voor Kunst en Cultuur. Docent is Robert Grijsen, voormalig stadsdichter van Hilversum, schrijver van theaterstukken en liedteksten, regisseur, dramadocent en voordrachtskunstenaar.

Data: Woensdagavond, zes lessen: 23 september, 7 en 21 oktober, 4 en 18 november, 2 december 2020
Tijd:
: Bibliotheek Hilversum