Dichten doe je zo – korte introductiecursus

13 september 2022, van 19:45 tot 21:45

Docent: Robert Grijsen

Een inspirerende duik in de wereld van de poëzie.

Wat is een gedicht? Welke rijmsoorten, dichtvormen en genres zijn er? En als je zelf poëzie wilt schrijven, hoe doe je dat dan? Deze cursus is bedoeld als kennismaking met het dichten en vooral praktisch van opzet: in de les wordt de opdracht gegeven voor het schrijven van minstens één nieuw gedicht, waar je later thuis verder aan kunt werken. De resultaten worden in de groep besproken en je krijgt natuurlijk de nodige aanwijzingen, tips en trucs. Wie na deze drie lessen de smaak te pakken heeft kan aan een vervolg van nog eens drie lessen deelnemen.

Dichten doe je zo – korte introductiecursus is een gezamenlijk initiatief van Bibliotheek Hilversum en Globe, Centrum voor Kunst en Cultuur. Docent is Robert Grijsen, voormalig stadsdichter van Hilversum, schrijver van theaterstukken en liedteksten, regisseur, dramadocent en voordrachtskunstenaar.

Frequentie: tweewekelijks
: Dinsdagavond 13 en 27 september, 11 oktober 2022