Collegereeks Art Deco GEANNULEERD

20 september 2021, van 13:30 tot 15:30

Door Vrije Academie

Brutale ontwerpen, briljante kleuren, geometrie, technologie, versiering, swing en losbandigheid: dat is de wereld van art deco.

De stijl bepaalde wereldwijd het gezicht van het interbellum. Niet alleen gebouwen, ook treinen en schepen, werden volgens de swingende nieuwe vormideeën ontworpen en ingericht. Art deco kende geen oprichters of eenduidige visie, maar drukte wél een stempel op alle takken van kunst en design. Het is de eerste internationale twintigste-eeuwse totaalstijl.

In art deco fuseren invloeden uit de Egyptische, Indiaanse en Indische kunst als vanzelf met stijlkenmerken van expressionisme, futurisme en kubisme. De schilders Delaunay en De Lempicka, de ontwerpers Lalique, Colin, Jesse en Cassandre, de architecten Mallet-Stevens en Van Alen, de modeontwerpers Paul Poiret en Coco Chanel: ontdek hoe uiteenlopende kunstenaars en designers het gezicht van de roerige jaren 20 en 30 bepaalden.

Data: 20/9 - 27/9 - 11/10 - 25/10 - 8/11 - 15/11 - 22/11 - 29/11
Tijd: 13.30 - 15.30 uur