Selfie & Spiegelbeeld (cursus 24276) GEANNULEERD

Docent: Joke Stapper

Jongerenworkshop 15+

Hoe zie jij jezelf?

Met je selfies presenteer jij jezelf in een bepaald daglicht. Maar wat laat je eigenlijk zien? En waarom?
In deze workshop ga je op een heel ándere manier naar jezelf kijken!
Aan de hand van een foto van jezelf ga je aan de slag met papier en verf. De foto wordt door de docent met een fotoprogramma bewerkt tot een vereenvoudigde afbeelding in een aantal grijstinten. Hier maak je sjablonen van, die overgebracht worden op papier. Het geheel wordt monochroom afgedrukt op papier of stof. Nu ga aan de gang met je zelfportret, met tekenen, schilderen, sjabloneren, borduren…wat jij maar wilt. Het resultaat: een mooi zelfportret dat je kunt ophangen of verwerken in een ander project. De docent zorgt voor de materialen.

Creatief bezig zijn en bezig zijn met je handen zorgt ervoor dat je even ‘uit je hoofd komt’. Doe je dit samen met anderen, dan kan dat bijdragen aan een positief gevoel.

Je kunt voorafgaand aan de workshop je eigen foto insturen naar jokestapper@gmail.com. Maar ter plekke een foto uitkiezen van jezelf kiezen of iemand die je bewondert kan ook.

Deze workshop wordt georganiseerd door Bibliotheek Hilversum in samenwerking met Gooi en Vecht Inclusief.

Frequentie: eenmalige workshop

Datum: 15-06-2022