Landelijke SDG ACTIEDAG

25 september 2021, van 11:00 tot 14:00 | Bibliotheek Hilversum + Gooise Brink

Uitnodiging: Beleef hoe je positief & duurzaam kunt leven tijdens de SDG* actiedag Hilversum op 25 september

Wil jij zelf beleven hoe het is om waardevoller en duurzamer te leven in Hilversum?

Dat kan op 25 september, tijdens de landelijke Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG*) ACTIE dag! Met het thema ‘Creating an SDG Movement Together’ ligt de focus dit jaar óók op lokale acties die bijdragen aan een meer duurzame en inclusieve Hilversumse samenleving. Samen met jou willen we deze acties versterken, verbinden, opschalen en meer zichtbaar maken!

Wat kun je doen?

Het voorlopige programma zit nu al boordevol inspirerende, concrete en waardevolle activiteiten. Doe bijvoorbeeld mee met de mini expeditie en ervaar hoe je in 10 stappen meer positieve impact kunt maken. Maak een insectenhotel of je eigen wasmiddel of proef hoe lekker duurzaam kan zijn. Ruil je rijk en neem 3 boeken, kleding- of speelgoedstukken mee en neem er weer 3 mee terug! En doe mee aan de (h)eerlijkste kindertekenwedstrijd van Hilversum, met kans op mooie prijzen!

Wil jij juist anderen inspireren en betrekken bij jouw actie(s) middels een activiteit? Meld je dan aan via dit formulier en we nemen contact met je op!

Praktisch

De activiteiten vinden plaats op 25 september tussen 11:00u en 14:00 uur in de Gooische Brink, in het (tijdelijke) Bibliotheek SDG House, herkenbaar aan de SDG vlag.

*Wat zijn de SDG’s?

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.
 

Bibliotheek als SDG huis

De bibliotheek draagt graag bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelen vanuit haar kernfuncties: informeren, leren en ontmoeting & debat. Speerpunten zijn kwaliteit onderwijs (SDG 4) en Partnerschap (SDG 17). De lokale verankering van de bibliotheek maakt dat zij kan dienen als aanjager, verbinder en ondersteuner van lokale initiatieven en organisaties. Het biedt een betrouwbare plek om kennis te delen, anderen te inspireren en voor persoonlijke ontwikkeling, ter verbetering van maatschappelijke welvaart en welzijn.