Meet bij de bibliotheek gratis je bloeddruk

20 mei 2022, van 11:00 tot 17:00 | de Bibliotheek Hilversum

De Hartstichting en Bibliotheek Hilversum supporten jouw hart tijdens de Mei Meet Maand

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen elke vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf hun bloeddruk komen meten in de bibliotheek.

Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen.

Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op hartinfarct of beroerte.
Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond, ook dan kan je een hoge bloeddruk hebben.

Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf je 40ste elk jaar je bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is. Als het nodig is, kun je zelf met leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen.
Het meten is gratis.

Wanneer kun je terecht?

Van 6 tot en met 28 mei kun je elke vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur je bloeddruk meten.

De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld.

Je krijgt ook concrete tips en adviezen over wat je zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden