“Waarom is geweld tegen vrouwen zo’n hardnekkig probleem? “

10 december 2021, van 09:30 tot 12:30

Lezing door Suzanne Bouma i.h.k.v. Orange the World

Huiselijk geweld kan iedereen treffen! Het komt in alle lagen van de bevolking voor. Bij huiselijk geweld kan het gaan om fysiek, seksueel, psychisch, financieel, emotioneel of cybergeweld.

Suzanne Bouma is hoofdonderzoeker bij Atria, Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis. Zij doet onderzoek naar huiselijk geweld en de verbanden met economische zelfstandigheid.

De lezing wordt georganiseerd door Soroptimistclub Hilversum in het kader van Orange the World, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen van UN Women van de Verenigde Naties.

Deze campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november (internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) tot en met 10 december (dag van de Rechten van de Mens).

Een financiële bijdrage aan het Orange Fund wordt na afloop zeer op prijs gesteld.

Voor informatie over alle OtW activiteiten in ’t Gooi: orangepaper.nu/home/agenda2021

Datum: 10 december 2021
Tijd: 09.30 inloop met koffie en thee, 10.00 - 12.30 uur lezing en discussie
Locatie: Theaterzaal Bibliotheek Hilversum (gratis parkeren)