Bibliotheek Hilversum en MBO College Hilversum gaan nauw samenwerken

Gepubliceerd op: 29 november 2022 12:13

Bibliotheek Hilversum en MBO College Hilversum van het ROCvA hebben op 24 november jl. een samenwerkingsovereenkomst getekend.

De samenwerking is er op dit moment al in de vorm van studenten van de Media-opleidingen (Moos Productiehuis) die de bibliotheek ondersteunen bij programmering en uitvoering van vele activiteiten in het LAB Mediaplein. Dit leer-werkbedrijf voor studenten in de media van MBO College Hilversum is vorig jaar verhuisd naar het pand aan de Gooische Brink. LAB Mediaplein is een samenwerkingsverband tussen Beeld & Geluid, Museum Hilversum en Bibliotheek en Volksuniversiteit Hilversum.

Een veel grotere samenwerking met partners staat gepland voor ná de verhuizing van de Bibliotheek naar de winkelpassage Gooische Brink. Op deze nieuwe plek, in het hart van Hilversum, gaat de Bibliotheek intensief samenwerken met partners van wie de maatschappelijke, culturele en media werkzaamheden aansluiten op de focus van de Bibliotheek, namelijk ‘lezen, leren en maken’.

Eén van die partners is MBO College Hilversum, waarmee nu een samenwerkingsovereenkomst is getekend. Deze samenwerking past mooi bij de positionering van MBO College Hilversum als het ontdekkingsgerichte college.

MBO college gaat ruimte huren in het nieuwe gebouw van de Bibliotheek. Deze ruimte zal gebruikt worden voor de praktijklessen van de opleidingen Media en Business & Commerce. Dit biedt leerlingen van MBO College Hilversum de kans om te leren in levensechte situaties.
Zij kunnen dan o.a. aan de slag met het multimediaal presenteren van de collecties van alle partners, leren wat Retail is, leren werken in openbare kantoorruimtes met échte klanten, horeca-ervaring opdoen in het Leescafé of hun ICT-kennis overbrengen aan klanten van de bieb. Ook zullen de studenten samen met Beeld & Geluid en Museum Hilversum projecten doen op het gebied van mediawijsheid, van nieuwsfotografie, van lokale nieuwsvoorzieningen etc.

Beide partijen zijn heel blij met deze eerste stap en hopen op een heel goede en langdurige samenwerking.