Lezing: Wolven in Nederland

19 mei 2019, van 14:30 tot 16:15

De wolf is terug in Nederland! Hoe komt dat en wat betekent dat voor de natuur en voor jou?

Ecoloog, Leo Linnartz, neemt je op een concrete en objectieve manier mee in het verhaal van de wolf.

Wat is wel of niet waar van wat je allemaal hoort en leest? Hoe herken je een wolf en hoe leeft dit bij uitstek sociale dier? Natuurlijk is er ook ruimte voor het stellen van vragen.
We horen graag van je en zien ernaar uit je te ontmoeten!

Wolven in Nederland

ARK

Leo Linnartz is Ecoloog en werkzaam voor ARK Natuurontwikkeling.
Wolven in Nederland” streeft naar een conflictarm samenleven met wolven en is een samenwerking tussen diverse organisaties, waaronder het Wereld Natuur Fonds en ARK Natuurontwikkeling. ARK wil Nederland voorbereiden op de spontane komst van wolven naar Nederland en zet zich in voor het samenleven van mens en wolf.

Wolven leven in roedels, familiegroepen die bestaan uit een volwassen wolvenpaar, hun jongen van dit jaar en van vorig jaar. Met een leeftijd van 1 tot 2 jaar verlaten jongvolwassen wolven hun geboorteroedel en gaan op zoek naar een eigen leefgebied en partner. Ze kunnen daarbij gemakkelijk meer dan 1000 kilometer afleggen. Hun leefgebied is gemiddeld 200 tot 300 km2 groot en bevat naast voldoende voedsel, ook rust- en schuilgebieden waar wolven niet of nauwelijks gestoord worden. De voornaamste prooidieren van wolven zijn herten, reeën en wilde zwijnen.

Wolven zijn een internationaal en Europees beschermde soort, waarvoor ook Nederland verplichtingen heeft. Zo moet de bescherming geregeld zijn, moet er een managementplan zijn en moet schadecompensatie en -preventie op orde zijn. Dat is precies waar ARK en haar partners in Wolven in Nederland aan werkt.

Wanneer: Zondag 19 mei 2019.
Waar:
Bibliotheek Hilversum, 's-Gravelandseweg 55, 1217 EH Hilversum.
Gratis parkeren op het terrein van de bibliotheek. In omgeving is betaald parkeren.
Tijd:
Inloop om 14:00 uur, lezing van 14:30 tot 16:15 uur.
Voor wie:
Leeftijd vanaf 12 jaar.
Aanmelden:
verplicht, via mail educatiegooi@wnfregioteam.nl. o.v.v. ‘Wolven’, naam en het aantal personen.
Er is beperkt plaats. Vol=vol!
Entree: € 10,00 per persoon incl. koffie/thee en wat lekkers, te voldoen d.m.v. een betaalverzoek dat je ontvangt via WNF email.

Wereld Natuur Fonds

Na aftrek van de kosten komt het bedrag ten goede aan het WNF.
#wnf en @wnfnederland

Meer weten over de activiteiten van het WNF Regioteam Gooi & Vechtstreek? Like ons en volg onze Facebookpagina!