Vredesweek 2019

24 september 2019, van 19:30 tot 21:30

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Thema: Vrede verbindt over Grenzen.

In tijden waarin het maatschappelijke debat verhard...

 ...en het politieke landschap fragmenteert, ligt polarisatie op de loer. Dit thema nodigt mensen uit hun grenzen te verkennen en de verbinding te zoeken.

Platform Vrede Hilversum komt voor het derde jaar met een eigen Hilversumse invulling van de Vredesweek.
Het programma loopt van zondag 22 september tot en met zondag 29 september 2019
Lezingen, workshops, de vredespaal en de vredeswandeling en vredesmeditatie zijn inmiddels vaste onderdelen geworden voor deze bijzondere week.
Medewerking wordt verleend door diverse maatschappelijke- en religieuze organisaties binnen Hilversum.
Een uitgebreid programma overzicht zal binnenkort op deze website te zien zijn.
De website van de gemeente en de lokale pers komt met interviews en een totaal overzicht aan activiteiten binnen Hilversum.

Eva Rovers over opstand en activisme

Eva Rovers is auteur van de veelgeprezen biografieën De eeuwigheid verzameld, Helene Kröller-Müller (1869-1939) en BOUD, Het verzameld leven van Boudewijn Büch.

Binnenkort verschijnt haar nieuwe boek, De rebelse held, een bundeling prikkelende brieven die zij schreef aan de bijna vergeten uitvinder, filosoof, dichter, auto-ontwerper, architect en futuroloog Richard Buckminser Fuller - ook wel 'de Leonardo da Vinci van de twintigste eeuw' genoemd.

Met haar persoonlijke en bevlogen stijl smeedt Eva in deze brieven wonderlijke historische verhalen aan hedendaagse thema’s als klimaatverandering, de tech-revolutie, overbevolking, hernieuwbare energie en falende democratieën.

Eerder schreef Eva...

... twee boeken over opstand en activisme: in 2017 verscheen Ik kom in opstand, dus wij zijn, een filosofisch pamflet over opstand in digitale tijden. Een jaar later schreef ze Practivisme. Een handboek voor heimelijke rebellen. In VPRO Boeken sprak Eva met Carolina Lo Galbo over Practivisme en in deze aflevering van Brainwash Talks geeft ze alvast een paar tips hoe je in opstand kunt komen.

Datum: Dinsdag 24 september
Tijd: 19.30 – 21.30 u.
Locatie: Bibliotheek Hilversum, ’s Gravelandseweg 55
Gratis toegang