Sint-Vitus, schutspatroon van het Gooi

20 januari 2020, van 15:00 tot 17:00 | Theaterzaal Bibliotheek Hilversum

SenVer- Historielezing

Wie was Sint-Vitus, waaraan dankt hij zijn heiligheid en waarom wordt hij in het Gooi vereerd?

De Hilversumse historicus Pieter Hoogenraad vertelt.
Het Gooi telt vele kerken. Hilversum alleen al 39. Twee daarvan zijn genoemd naar Sint-Vitus. Maar ook in de andere plaatsen in het Gooi staat een kerk die is gewijd aan de heilige Vitus. Alleen Laren vormt een uitzondering. De Gooise regio is niet de enige plek waar deze heilige wordt vereerd. In de hele wereld zijn niet minder dan 1300 kerken aan Vitus gewijd. En 150 plaatsen bezitten relieken van hem.

Senioren Vereniging Hilversum (SenVer) verzorgt in de bibliotheek diverse activiteiten voor haar leden en geïnteresseerden

Meer informatie op de website van SenVer