SCENECS Filmvoorstelling

28 mei 2018, van 20:00 tot 21:30 | Bibliotheektheater Bibliotheek Hilversum

Elke maand een ander thema

Iedere maand wordt door SCENECS er een bijzonder filmblok vertoond in het theater van de bibliotheek. We zoeken de verbinding in thema’s die we gezamenlijk delen. Op maandag 28 mei vindt de vierde vertoning plaats.

In aanloop naar de volgende editie van het SCENECS International Debut Film Festival wat plaats vindt van vrijdag 22 juni t/m 29 juni wordt een aantal bijzondere films uit de oude doos vertoond. De films die vertoond worden zijn afgelopen twee jaar genomineerd geweest voor de Dutch Golden Stone Award of hebben deze zelfs gewonnen.

Er worden vijf (korte) films vertoond tijdens de maandelijkse filmvoorstelling:

Adictions for a happy family

Regisseur: Tiago Santos (Portugal)
Tijdens Kerstmis verstopt een dertigjarige vrouw zich in een garderobe. Een ver familielid ontdekt haar en voor het eerst in haar leven deelt zij de pijnvolle geschiedenis over het wel en wee van haar familie.

General Rehearsal

Regisseur: Tal Oved (Israël)
Ruti realiseert zich dat haar moeder te oud wordt om voor zichzelf te kunnen zorgen. Ze wil iemand vinden om voor haar moeder te zorgen. Malka, een voormalig actrice is het echter niet eens met haar dochters plan.

The forgotten

Regisseur: Alexander Korolev (Rusland)
"The Forgotten" is gebaseerd op een waargebeurd verhaal waarin de dove personages gespeeld worden door dove acteurs. De hoofdrolspeler is een regisseur die in gebarentaal werkt aan een nieuw toneelstuk. Hij heeft een relatie met de hoofdrolspeelster en is van plan om van zijn vrouw te scheiden.

One in

Regisseur: Vasha Narace (Trinidad and Tobago)
Wanneer Kassie’s ouders het slot op haar kamerdeur openen, stellen ze haar bloot aan een onverwacht gevaar.

The wedding patrol

Regisseur: Rogier Hardeman (Duitsland)
Mikail is een ex Russische militair die met zijn man gelukkig leeft in Berlijn. Hij krijgt bezoek van de vreemdelingendienst die hem vertelt dat hij geen legaal huwelijk heeft, want een ooggetuige heeft hem een vrouw zien kussen. Maar schijn bedriegt…

Datum: maandag 28 mei 2018