Noord Korea, de verbeelde werkelijkheid

19 februari 2019, van 19:30 tot 21:30

In deze lezing neemt drs. Marc Roth je mee naar het meest gesloten land ter wereld. Met zijn reisorganisatie ‘Roth Spark Travel’ organiseert hij reizen naar Noord-Korea, waarvan je een groot gedeelte nog altijd niet bezoeken kunt.

De plekken, plaatsen en dingen die je te zien krijgt maken het land trots, maar dat wil niet zeggen dat je in een oneindig durend toneelstuk terecht komt. Je mag weliswaar niet alleen de straat op en wordt altijd begeleidt door twee gidsen en een chauffeur, maar zeker als je alleen of met een kleine groep bent zijn er soms echt wel mogelijkheden om ‘buiten de gebaande paden’ te gaan.

Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea en uithangbord van het land transformeert zich de laatste jaren tot een ‘socialistische sprookjesstad’ in een bijna surrealistisch decor. Verbeelde werkelijkheid die een ideale samenleving wil tonen.

 

Drs. Marc Roth is oprichter van Roth Spark Travel, een reisorganisatie die onder meer reizen organiseert naar de wat ‘onbekendere’ bestemmingen, zoals bijvoorbeeld Noord-Korea.

Hij werkt intensief samen met Nicholas Bonner en Simon Cockerell van de Koryo Group. Zij zijn twee van de grootste Noord-Korea-kenners ter wereld en begeleidden onder andere Floortje Dessing, Tom Waes en recent nog Michael Palin in ’s werelds meest gesloten land.
www.rothsparktravel.nl

Datum: 19 februari 2019
Tijd: 19.30 – 21.30
Locatie: Bibliotheektheater
Prijs: leden 7,50 , niet-leden 9,00