Hoe lees ik moeders & vrouwen in de literatuur? = UITGESTELD

29 maart 2019, van 20:00 tot 22:00

Boekenweeklezing door Lidewijde Paris. De nieuwe datum wordt nog bekend gemaakt.

Lidewijde Paris maakt speciaal voor de Boekenweek de lezing: Hoe lees ik moeders & vrouwen in de literatuur?

In deze lezing gaat zij op onderzoek uit naar alles wat met het thema van de Boekenweek te maken heeft: vrouwen als schrijvers, als lezers en als personages, moeders & dochters (en een beetje vader & zonen – en het verschil tussen die twee combinaties), antwoorden op vragen als: schrijven vrouwen anders dan mannen? En dan natuurlijk als vanzelf: lezen ze anders?

Poëzie & proza, beeldende kunst & opera, advertenties & humor... alles gebruikt Lidewijde om haar verhaal tot de verbeelding te laten spreken en uiteraard leest ze veel voor en komen er veel leestips langs.

Klik hier voor een voorproefje

Over Lidewijde Paris

Lidewijde Paris (1962) is oprichter en ambassadeur van De Lees!ambassade, die het literaire lezen op een toegankelijke en onderhoudende manier promoot met lezingen, haar boeken Hoe lees ik?, Hoe lees ik korte verhalen?, en haar twee scheurkalenders.

Datum: Wordt nog bekend gemaakt
Tijd: Wordt nog bekend gemaakt